Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mikael Franzén fick se sitt Alingsås bli totalt utspelat i seriepremiären mot Skövde. Bild: DANIEL STILLER

Fyra spelare fastnade i karantän för Alingsås

Alingsås hade sju krassliga spelare som testades för covid-19. Men testen hann inte bli klara – och fyra av spelarna fastnade i karantän. Och Skövde vann premiären enkelt – 31–20 efter en usel försvarsinsats av AHK.

Handbollsligan är i gång igen – och för Mikael Franzéns Alingsås hade det kunnat starta betydligt bättre.

Sju spelare – Daniel Blomgren, William Andersson Moberg, Alexander Wedin, Gustav Skagerling, Joshua Mesias Wästerlund, Andreas Lang och Samuel Lindberg – kände sig krassliga i veckan och testades därefter för covid-19.

– Det är sunt förnuft att vi ska göra likadant som alla andra. Har du tecken på det, så är det självklart att vi ska försöka hålla nere smittspridningen – och då måste vi testa våra spelare om de är sjuka och har symptomen. Vi måste ta vårt ansvar. Vi kan ju inte icke-testa våra spelare för att vi tror att vi ska komma undan. Vi vill inte sprida smitta, säger Alingsås coach Mikael Franzén.

Fyra spelare fast i karantän

Svaren? De skulle komma i god tid innan avkast.

– Vi fick svar på två (Lang och Lindberg) – och så ett svar precis innan vi skulle åka. Svaren var negativa, så det var bra på det viset. Vi hann inte få fler svar och då är det smittskyddslagen som gäller. Det är inte mer med det – och vi har inga covid-fall heller. Om folk är sjuka så spelar de i vanliga fall inte heller hos oss. Det är inte konstigare än så, säger Mikael Franzén.

Och även om Alingsås fick spela premiären utan tongivande spelare framåt, så var det i ordinarie försvaret som det brast.

– Ja, försvaret är obefintligt i dag. Vi spelar okej framåt, men bakåt ska vi kunna vara mycket, mycket, mycket bättre, säger Mikael Franzén besviket.

Till slut rann det i väg ordentligt. 31–20 till Skövde – en förlust med elva bollar.

– Det vet jag inte om jag upplevt under min tid i klubben, säger Franzén.

De sjuka spelarna i Alingsås är för övrigt på bättringsvägen – och väntar bara på ett negativt corona-test för att få börja träna igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.