Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

"Fredag, vinst och lönehelg – finns inget bättre"

Jonathan Carlsbogård har haft en fin vecka. Niomålskytt och seger med 35-26 mot Karlskrona på fredagskvällen – och ett färskt proffskontrakt med tyska Lemgo klart tidigare sedan tidigare.
– Fredag, vinst och lönehelg – det finns inget mycket bättre, säger han.

Han har varit en av Redbergslids bästa spelare flera säsonger. Men i veckan blev det klart att Jonathan Carlsbogård lämnar klubben för ett äventyr i Bundesliga. På fredagskvällen firade han kontraktet med att göra flest mål av alla när Karlskrona besegrades.

– Det känns skönt att slippa tänka på det till viss del nu. Nu blir det inte samma grej. Nu är det överstökat och jag har mitt fokus här. Förhoppningsvis blir det en lång säsong, säger han.

Vad säger du om er insats?

– Vi slarvade lite i andra halvlek under en femminutersperiod men sedan steppar vi upp det igen och gör ett ryck. Vi jobbar på inför slutspelet.

Besökte nya klubben

I tisdags var mittnian på besök hos sin framtida hemmaförening. Förutom en rundtur i staden, som ligger mellan Hannover och Dortmund, presenterades 22-åringen för sina kommande lagkamrater.

– Det känns som ett bra första steg där jag förhoppningsvis kommer få en del speltid. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han.

Nu vill han avsluta sejouren i Redbergslid med en framgångsrik vår.

– Jag är trött på att åka ut i kvartsfinal varje år, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.