Franzéns ilska: "Känns som att man skiter i RIK faktiskt"

Redbergslids IK kommer att få byta arena – vart är långt från klart. Något som upprör förre klubbprofilen, nu tränare i Alingsås HK, Mikael Franzén. – Det känns som att man skiter i RIK faktiskt, säger han.

ANNONS

Sedan 2012 har han varit tränare för Alingsås HK – men innan tränarkarriären – var Mikael Franzén en av Redbergslids-profilerna som vunnit flest SM-guld genom tiderna. Detta innebär att hans gamla klubb har en självklar plats i hjärtat.

Vilket i sin tur leder till att han frustreras av arenakarusellen som klubben befinner sig i.

– Man har ju liksom inget tänk, det känns som att man skiter i RIK faktiskt. Jag tycker det är ganska dåligt skött av en kommun, det är ju en förening som har fajtats i över 100 år. Att då inte ha en färdig arena när Lisebergshallen ska rivas, det tycker jag är jättedåligt skött, säger Mikael Franzén.

ANNONS

Inte bara handboll

Det är Redbergslid IK:s situation som är på tapeten – med Franzén vill vidga frågan.

–Det borde finnas plats för en arena i Göteborg som skulle kunna funka för många andra inomhussporter, basket och innebandy bland annat. Men det finns inget tänk på de idrotterna, det är fotboll som prioriteras i den här staden. Det är mycket konstgräsplaner som poppar upp överallt, nya grästyper, men man har ingen tanke på att idrottsvärlden är bredare än så.

Mycket tyder på att RIK kommer att få husera i Kviberg och Prioritet Serneke Arena, vilket enligt Franzén är signifikant för situationen.

– Serneke Arena är ju jättefin, men den är ju byggd för fotboll… återigen.

"Ett arv som man måste vårda"

Redbergslid IK är en av Sveriges absolut anrikaste klubbar, mesta mästare bland handbollsklubbarna och förra säsongen firade man sina 100 år som förening. Något Göteborgs kommun borde värna om enligt Franzén.

– Det är ju ett arv som man måste vårda, det är en anrik förening. Det finns ju många sådana föreningar som inte finns kvar längre, bland annat Majorna IK som spelar långt ner i divisionerna nu.

Anledningen till att Redbergslid måste flytta är den planerade västlänken. Mikael Franzén anser att kommunen borde löst problemet tidigare.

– Man letar nödlösningar, det var ju längesedan Västlänken klubbades. Men känslan är att man inte ens har tagit i frågan och istället puttat den framför sig. Nu vaknar man och ska hitta en nödlösning.

ANNONS
ANNONS