Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mikael Franzén, tränare Alingsås HK. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Franzén tror inte på revanschtänk

Finalförlusten mot Sävehof var tung.
I premiären får Alingsås chans till revansch.
Men det tänket vill tränare Mikael Franzén radera.
– Jag tror inte att det är så energigivande alltid, säger Franzén.

När Alingsås klev ur Estrad Alingsås i tävlingssammanhang senast gjorde man det som förlorare. Ärkerivalerna IK Sävehof hade besegrat Alingsås med 3–2 i matcher i finalserien och fick fira med tillresta supportar.

Tränare Mikael Franzén har genomlidit några finalförluster med sitt AHK sedan han kom till klubben 2012. Men att blicka bakåt är inget han gör särskilt ofta.

– Det gäller att inte försöka grubbla över det. Vi har mycket roligt framför oss.

Hur lång tid tog det att smälta finalförlusten?

– När man får semester så går det ganska fort – då tänker man inte så mycket på handboll. Vi var klara med truppen ganska tidigt och kunde verkligen vara lediga.

LÄS MER: Allt om Alingsås inför säsongen

Inför matchen mot Sävehof har Alingsås valt att inte fokusera särskilt mycket på revanschtänk, berättar Franzén.

– Jag tror inte att det är så energigivande alltid. Vi bygger nytt den här säsongen med nya spelare som ska bygga upp en vinnarkänsla. Det är snarare det fokus ska ligga på – att göra en bra match och vinna. Sen vet vi om att vi är ringrostiga. Det gäller att man inte hakar upp sig på det.

LÄS MER: ”Förstår om de inte släppt finalen ännu”

Vad tror du det är för Sävehof som väntar er nu?

– Jag tror de är ganska laddade för att slå oss. De är alltid bättre mot oss än mot andra lag. Det kan vi förvänta oss i morgon med. De hittar en extra nivå på grund av den antagonism som finns mellan klubbarna.

Förhandstipsen som gjordes av tränarna i handbollsligan på upptaktsträffen i Malmö i måndags, sa att Alingsås skulle sluta tvåa i serien. Franzén tippade sitt eget lag som segrare.

– Vi spelade final nu senast så vi tycker: "varför inte"? sa han då.

För att nå hela vägen till en serieseger, i första hand, vill den 47-årige tränaren att hans lag ska kliva in i slutspelet på en högre nivå.

– Vi vet att vi har en nivåhöjning i oss när det blir ett slutspel. Men jag tror vi behöver bli bättre under en längre tid innan och sen lägga på de bra sakerna som vi gör under ett slutspel.

Bättre trupp

Tittar man på truppen i år finns där flera intressanta nyförvärv att kika extra på. Men om vi börjar med spelare som har lämnat så är det egentligen bara Mishels Liaba som varit tongivande.

Vilka har anslutit då?

Jo, landslagsmeriterade islänningen Aron Dagur Pálsson har kommit in. En niometersspelare med skyttekraft. En annan med skyttekraft är Önnereds skyttekung från i fjol Daniel Blomgren. Även han har nu tagit på sig "blåstället" för att representera AHK.

Ingen av dem kommer dock till matchspel än på ett tag.

– Aron dröjer nog någon vecka till. Han fick en smäll mot axeln i träningsmatchen mot Önnered. Daniel är borta sen gammalt och som det ser ut nu är han tillbaka i december efter en axeloperation.

Är truppen bättre än förra säsongen?

– Ja, det tycker jag väl. Vi har värvat på rätt ställen. Blomgren värvades för att ersätta Felix (Claar reds. anm.) men Felix stannar. Axel på linjen är rivig, så jag tycker vi har ett bra lag i år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.