Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alingsås William Andersson Moberg i duell med Sävehofs Stefan Sunajko. Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Alingsås William Andersson Moberg i duell med Sävehofs Stefan Sunajko. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

”Frågan är om man någonsin kommer släppa den”

Med en silvermedalj runt halsen och tårarna rinnande, var det få spelare som var lika besvikna som William Andersson Moberg, 19, efter vårens finalförlust mot Sävehof.
Men i söndagens premiär fick han jubla.

Medan Sävehof hade sin premiär i fredags var det Alingsås tur att inleda handbollsligan 2019/2020 under söndagen. Man gjorde det med ett möte med den regerande svenska mästaren IK Sävehof.

Och det blev hemmalaget i Estrad som fick fira denna gången.

Seger med 28–23 och AHK fick därmed en smakstart på säsongen.

– Jag tycker vi spelar rätt dåligt i första. Vi kommer inte alls till men vi får väl någon räddning och kontring på slutet och det tar vi med oss in i andra halvlek. Och sen kör vi bara, säger William Andersson Moberg.

I en första halvlek som blev allt bättre och bättre efter en ganska sömnig inledning, så drogs tempot upp. Och det var Alingsås som drog nytta av detta.

Efter ett ryck i slutet av den första halvleken ledde de blåklädda med 14–9 i paus.

LÄS MER: Sävehof gick ifrån matchplanen

En som löste upp många knutar för Alingsås i första halvlek var William Andersson Moberg. När matchen var över hade han gjort sex mål.

– Det kändes trögt i början men när man väl gjort första målet eller hittat första assisten så kände jag att jag kom in i det mer och mer.

Svårt att släppa finalförlusten

Efter träningsmatchen mot Redbergslid för en vecka sedan berättade Andersson Moberg att han haft svårt att släppa finalförlusten mot sin gamla klubb Sävehof.

Även om tillräckligt stora plåster aldrig kommer finnas för att täcka det där såret, så var söndagens seger lindrande.

– Frågan är om man någonsin kommer släppa den utan den kommer nog alltid vara kvar när man tänker på fjolåret. Det är något man får leva med.

– Men skönt att vinna i dag, visa att det är en ny säsong och det gäller att börja den bra. Sen spelar det ingen roll om det är Ystad eller Sävehof som står på andra sidan utan vi skulle vinna i dag.

Andersson Moberg efter finalförlusten mot Sävehof i våras. Bild: DANIEL STILLER
Andersson Moberg efter finalförlusten mot Sävehof i våras. Bild: DANIEL STILLER

Under försäsongen har Alingsås spelat ihop sig än mer och spetsat med spelare som Aron Dagur Pálsson och Daniel Blomgren. De kommer dock inte vara i spel än på ett tag men laget visade ändå att de är att räkna med i och med segern mot Sävehof.

– Det känns bra i år – allmänt gött liksom. Vi har ett bra lag. Fortsätter vi att utvecklas och bygga på spelen så kan detta bli bra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.