Johan Nilssons Alingsås städade undan jumbon Varberg.
Johan Nilssons Alingsås städade undan jumbon Varberg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Fortsatt serieledning för Alingsås – besegrade Varberg

Alingsås befäster sin serieledning i Handbollsligan. Detta efter seger med 31–25 mot tabelljumbon Varberg på bortaplan.

|

Alingsås har gått som en ångvält i Handbollsligan hittills under säsongen. De toppar tabellen och under tisdagskvällen var det dags att ta sig ner till Halland för att gästa nykomlingen HK Varberg som inte haft en lika trivsam säsong. De parkerar som jumbo och på förhand var det två säkra poäng som skulle inkasseras för AHK:s del.

Det började också bra för Mikael Franzéns gäng som hade ledningen med 9–6 efter 15 minuter. I halvtid var de siffrorna krympta med ett mål – Alingsåsledning 14–12.

Trots ledningen var storskytten Andreas Lang inte nöjd i halvtid.

– Vi blandar och ger. Vi gör tekniska fel lite här och där och missar en del avslut. Det är inte helt hundra. Det är lite slappt bakåt och vi tar lite onödiga utvisningar. Vi behöver öka intensiteten, säger han till C More.

”Godkänt inte mer”

Även om det inte var någon bländande handboll av Alingsås i början av den andra halvleken var den tillräcklig för att utöka ledningen. På de första tio minuterna gick de till fem mål upp och segern kom allt närmare.

Två poäng skulle det bli. Detta efter 25 insläppta mål och 31 gjorda. Alingsås är därmed fortsatt i serieledning.

– Det är godkänt men inte mer, säger Johan Nilsson till C More och fortsätter:

– Det är inget skönspel men vi släpper 25 mål bakåt och då ska vi vinna matcher. Vi packar ner två poäng – det var det vi kom för och det är det vi tar med oss.