Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Fortfarande ingen lösning för RIK

När Lisebergshallen rivs står Redbergslid utan matcharena. Någon lösning på var de ska spela sina matcher kommande säsong finns inte. – Det är ett pussel som pågår, säger Gotevents vd Lotta Nibell.

I december 2018 ska Redbergslid lämna Lisebergshallen. Hallen rivs när Västlänken byggs, men var RIK ska spela sina hemmamatcher är ännu oklart. Som GP tidigare berättat talar mycket för att det blir Prioritet Serneke arena i Kviberg. Det kommunala bolaget Gotevent jobbar med frågan, men än är man inte i mål.

– Vi försöker hitta en lösning i Priotitet Serneke arena. Det är det primära alternativet som RIK också är bekväma med, säger Lotta Nibell.

"Det blir en rätt dyr lösning"

Men det är inte helt lätt att hitta en lösning i Prioritet Serneke arena som fungerar för elithandboll, och det är det man nu jobbar med att lösa. Den stora frågan är i vilken hall man skulle spela matcherna.

– Dels är det själva fotbollshallen, men den är för stor. Då måste man hitta en lösning att skala ner den, och den bedömningen vi har såhär långt är att det blir en rätt dyr lösning. Sen har de också de andra hallarna som är lite mindre men som inte har rätt publikkapacitet. Så där tittar vi på om det går att öka på, säger Lotta Nibell.

LÄS OCKSÅ: Dyr flytt för RIK - kommunen öppnar för ekonomisk hjälp

Som GP tidigare skrivit kan en flytt till Prioritet Serneke arena innebära en kostnad på upp mot fem gånger vad man betalar för att spela match i Lisebergshallen. Men enligt Lotta Nibell har man ännu inte börjar förhandla om pris.

– Vi sitter inte och förhandlar priser just nu. Vi tittar på möjligheter att kunna lösa det rent praktiskt.

Vill ha det klart innan årsskiftet

Skulle man inte hitta en lösning i Prioritet Serneke arena finns fler alternativ som man jobbar med. De arenor man också tittar på är Scandinavium och Frölundaborg, men det är inga optimala alternativ enligt Lotta Nibell.

– I Frölundaborg har man inte riktigt den utrustning som krävs. Den är inte lika flexibel som Scandinavium. Men i Scandinavium har vi å andra sidan en helt annan beläggning med framför konserter och hockey. Så det är ett pussel som pågår.

LÄS OCKSÅ: Inga svar kring RIK-hemmaplan: "Vi lever i en oviss tid"

Målet är enligt Lotta Nibell att man ska ha löst frågan innan årsskiftet.

– Det börjar bli ont om tid. Den 15 december nästa år upphör vårt hyreskontrakt i Lisebergshallen och med tanke på att detta hamnar mitt i en säsong för Redbergslid är vi alla mån om att lösa det här så bra som möjligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.