Forsell Schefvert kallas in till hemma-VM: ”Fantastiskt”

Olle Forsell Schefvert får mästerskapsdebutera i Göteborg. Det stod klart på fredagen när han kallades in till landslaget på grund av Karl Wallinius återbud.
– Att få spela VM hemma i Göteborg ska bli fantastiskt, säger Forsell Schefvert till förbundets hemsida.

ANNONS
|

Om lite mer än en vecka inleds handbolls-VM i Sverige. Samtliga gruppspelsmatcher kommer att spelas i Göteborg – finns det då en bättre tajming för Olle Forsell Schefvert att bli inkallad till landslaget?

– Bättre sent än aldrig! Jag blev förstås chockad när jag fick samtalet, men är väldigt glad och stolt. Det är inte många som får uppleva ett mästerskap över huvud taget och ännu färre som får göra det på hemmaplan, säger den Sävehoffostrade 29-åringen till förbundets hemsida.

Bakgrunden till inkallelsen är att THW Kiel-spelaren Karl Wallinius har lämnat återbud på grund av en skada.

– Olle är värdefull och nyttig för ett lag med kvaliteter både i försvaret och framåt, säger förbundskaptenen Glenn Solberg om sin nya mästerskapsspelare.

ANNONS

För fem år sedan lämnade Forsell Schefvert Sävehof för tyska HSG Wetzlar. Sedan ett knappt halvår tillbaka återfinns han i Rhein-Neckar Löwen SM, även det en klubb i Tyskland.

Sverige inleder hemma-VM mot Brasilien (12 januari), för att sedan ta emot Kap Verde (14 januari) och Uruguay (16 januari).

LÄS MER:Folkfest att vänta i Göteborg under handbolls-VM

LÄS MER:Här är truppen till handbolls-VM i Sverige 2023

LÄS MER:Olle Forsell Schefvert gör succé i Rhein-Neckar Löwen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS