Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Mia Höglund

Forsberg ledde Sävehof till första CL-segern

Sävehofs damer bröt trenden och tog sin första seger i årets Champions League. Johanna Forsberg ledde målskyttet när tjeckiska DHK Banik Most besegrades – men själv hyllar hon en medspelare ...
– Hon ger oss verkligen chansen att rycka, säger landslagsspelaren.

Sävehof parkerade på sistaplatsen i grupp D inför lördagens möte. Efter två inledande förluster i Champions League hade laget dock brutit poängnollan genom ett oavgjort möte borta mot Banik Most – och nu skulle samma Banik Most gästa Partille arena.

Med hemmapubliken i ryggen rivstartade Sävehof. Innan gästerna hade gjort ett enda mål hade Johanna Forsberg gjort tre helt själv – och tillsammans med Trine Mortensen sett till att ta Sävehof upp i en 4–0-ledning.

– Första matchen mot dem fick vi inte riktigt en bra start, men det fick vi i dag och det var verkligen viktigt, säger Forsberg själv.

Sävehof kunde sedan hålla gästerna på en armlängds avstånd, och i paus hade de en 12–8-ledning att gå på.

Ny rivstart i andra

Hemmalaget fortsatte på inslagen väg efter paus – genom ett likadant ryck som inledde första halvlek. Fyra raka mål tog Sävehof upp i en åttamålsledning (16–8) – ett gap som det tjeckiska laget inte kunde täppa till.

– Det var jätteviktigt att få målskillnaden där och känna att vi har det att falla tillbaka på, säger Johanna Forsberg, och fortsätter:

– Vi fick till ett jättebra försvars- och målvaktsspel, vilket gör att vi får mer andrum och möjligheter att gå framåt.

Framför allt lyfter 24-åringen fram det sistnämnda: målvaktsspelet.

– Jag vill berömma Wilma Kroon Andersson i mål som räddar oss i många situationer i dag. Hon ger oss verkligen chansen att rycka, säger Forsberg.

"Bara att fortsätta"

Sävehof vann till slut med 24–19, och klev upp på en tillfällig andraplats i grupp D. Ännu finns chansen att ta sig vidare, trots den tröga starten i Europaspelet.

– Vi tar det en match i taget och siktar på att vinna varenda en. Nu har vi tagit första segern så det är bara att fortsätta, säger Johanna Forsberg.

Med sina sex fullträffar var hon målbäst i hemmalaget den här dagen.

– Samtidigt brände jag en del vilket var lite tråkigt. Men deras målvakt var duktig, säger Forsberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.