Forsberg ledde Heid till seger

Heid tog en fin skalp när Skövde besegrades hemma i Heidhallen.… – Det var en riktig kämpainsats av oss, säger lagets bästa målskytt Johanna Forsberg som dunkade in tio mål.

ANNONS
|

Heid tog kommandot direkt i matchen och det dröjde inte ens en minut innan laget hade utnyttjat ett tekniskt misstag av Skövde och Heids Johanna Forsberg fick sitt namn inskrivet i målprotokollet. Där skrev hon in sig nio gånger till innan slutsignalen ljöd.

– Jag tycker att det var en riktig laginsats av oss. Skövde hade lite svårt att hitta sitt spel, säger matchhjälten som givetvis var nöjd med sin insats.

– Ja, den var väl klart godkänd får jag väl säga. Men det var mycket tack vare mina medspelare. Vi gör det tillsammans, säger hon.

Som mest hade Heid en fyramålsledning i den första delen av matchen. I slutet av halvleken hade dock Skövdespelarna blivit varma i kläderna och laget kröp allt närmare. När Rebecka Otter satte 10-10 var Skövde ikapp och i halvtid var matchutgången oviss.

ANNONS

I den andra halvleken tog dock Heid tillbaka den tappade taktpinnen och ryckte åt sig ledningen. Skövde kom sedan aldrig ikapp igen och Heid kunde vinna med 26-22.

Segern, som var Heids andra för säsongen, innebär att laget tar plats precis över slutspelsstrecket i tabellen. På den sidan av strecket vill man vara även i slutet av serien.

– Vi har en målsättning om att nå slutspel och det är alla i laget med på. Vi har varit lite upp och ner hittills under säsongen, men i den här matchen var vi klart godkända, säger Forsberg.

Vad är det som inte har fungerat när det gått dåligt?

– Vi har kanske inte hittat varandra på det sättet som vi har velat i alla matcher, men jag tror att det kommer bli bättre ju längre in i säsongen vi kommer.

Om en vecka väntar ett nytt tufft test för Heid när laget åker till Lund för att möta ligatvåan Lugi.

ANNONS