Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Forsberg ledde Heid till seger

Heid tog en fin skalp när Skövde besegrades hemma i Heidhallen.… – Det var en riktig kämpainsats av oss, säger lagets bästa målskytt Johanna Forsberg som dunkade in tio mål.

Heid tog kommandot direkt i matchen och det dröjde inte ens en minut innan laget hade utnyttjat ett tekniskt misstag av Skövde och Heids Johanna Forsberg fick sitt namn inskrivet i målprotokollet. Där skrev hon in sig nio gånger till innan slutsignalen ljöd.
– Jag tycker att det var en riktig laginsats av oss. Skövde hade lite svårt att hitta sitt spel, säger matchhjälten som givetvis var nöjd med sin insats. 
– Ja, den var väl klart godkänd får jag väl säga. Men det var mycket tack vare mina medspelare. Vi gör det tillsammans, säger hon.
Som mest hade Heid en fyramålsledning i den första delen av matchen. I slutet av halvleken hade dock Skövdespelarna blivit varma i kläderna och laget kröp allt närmare. När Rebecka Otter satte 10-10 var Skövde ikapp och i halvtid var matchutgången oviss. 
I den andra halvleken tog dock Heid tillbaka den tappade taktpinnen och ryckte åt sig ledningen. Skövde kom sedan aldrig ikapp igen och Heid kunde vinna med 26-22.
Segern, som var Heids andra för säsongen, innebär att laget tar plats precis över slutspelsstrecket i tabellen. På den sidan av strecket vill man vara även i slutet av serien.
– Vi har en målsättning om att nå slutspel och det är alla i laget med på. Vi har varit lite upp och ner hittills under säsongen, men i den här matchen var vi klart godkända, säger Forsberg.
Vad är det som inte har fungerat när det gått dåligt?
– Vi har kanske inte hittat varandra på det sättet som vi har velat i alla matcher, men jag tror att det kommer bli bättre ju längre in i säsongen vi kommer. 
Om en vecka väntar ett nytt tufft test för Heid när laget åker till Lund för att möta ligatvåan Lugi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.