Förre målvakten fällde RIK

RIK hade första halvleken - men i den andra storspelade Dan Beutler i Malmömålet och såg till att bortalaget till slut kunna vinna en jämn och svängig match.

ANNONS

Det var upplagt för spänning när RIK tog emot Malmö. I de fyra senaste mötena mellan lagen i serien har ett slutat oavgjort och de tre andra med vinst med bara ett mål för något av lagen. Gårdagens match blev heller inget undantag.

Redbergslid fick en tidig tremålsledning efter två fina räddningar av Tobias Thulin. Genom tungt skytte höll också den ledningen länge, det trots att lagets skyttekung Tobias Johansson tvingades lämna matchen efter trettio sekunder med en låsning i ryggen. Istället var det Rickard Lönn som bombade in målen från niometer.

– Vi gör en bra första halvlek och får till ett tufft och bra försvarsspel. Egentligen borde vi kanske ha haft en större ledning efter första halvleken, säger RIK-tränaren Jasmin Zuta.

ANNONS

Tvåmålsledningen höll sig dock inte länge i andra halvleken som båda lagen inledde i ett högt tempo. På fem minuter hann Malmö ikapp och tog också ledningen för första gången i matchen. Efter det växlade både ledningen och chanserna i en riktigt svängig match.

Det var till slut fantastiskt målvaktsspel från Dan Beutler, med ett förslutet i RIK, och en lyckosam timeout som fällde avgörande. Med fem minuter kvar kunde Malmö springa ifrån och vann till slut med 30-27.

– Det har verkligen varit otroligt tight i mötena med Malmö. Det är små marginaler som avgör i dag med. Malmö är ett bra lag och de har lite bättre utdelning i dag. Vi hade behövt vara lite skarpare för att vinna, säger Zuta.

Hur mycket påverkar skadan på Johansson?

– Han är viktig för oss så det är oturligt för oss att han lämnar efter trettio sekunder, men jag tycker ändå de andra kliver fram.

Men det är ingen fara med honom framåt?

– Det tror jag inte att det ska vara.

Malmö tog sig därmed förbi RIK i tabellen. Redbergslid får nu i stället ladda om inför derby mot Sävehof på fredag i Partille. Redbergslid vann första mötet med Sävehof i år med 32-26 i första mötet.

ANNONS

– Det blir en tuff drabbning. De har malt på och ligger högt upp. Men det är alltid roligt med derby och att få spela i nya Partille arena.

ANNONS