Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: DENNIS YLIKANGAS

Formstarkt RIK vann igen – efter vass avslutning

Jämnt och tätt i 50 minuter – sedan visade RIK klassen, avslutade starkt och tog två poäng mot Guif i årets sista match.
– Extra skönt att få avsluta som vinnare, säger Niclas Fingren.

Seger i avskedsfesten för Lisebergshallen senast. Borta mot Guif fortsatte RIK att visa fin form och vann med 27–23 efter en stark avslutning.

– De här längre bortamatcherna är riktigt sköna att vinna. Det blir ändå att man sitter fyra timmar i buss innan och det är lite svårare att komma upp i nivå, då är det jäkligt gött att ta hem segern. Extra skönt att få avsluta året som vinnare, säger Niclas Fingren.

Precis som mot IFK Ystad på annandagen visade 23-åringen, som med sina sju mål blev matchens främsta målskytt, upp fina takter.

Han gjorde tidigt 0–1. Han ökade snabbt på till 0–2 för RIK som började bäst. Men Guif vaknade och kom igång efter en tveksam start.

När 30 minuter handboll var avklarat var det jämnt, men uddamålsledning 14–13 för hemmalaget i paus.

Den andra halvleken fortsatte länge i samma mönster med två lag som följdes åt. Fram till att det var tio minuter kvar.

Då tippade vågskålen över åt RIK:s håll.

– Jag tycker att Tobbe (Thulin), precis som alltid, klev fram och blev avgörande. Han har en tendens att vara bäst när det gäller. Sedan tycker jag att de viker ner sig lite. Vi kunde hålla en lite högre nivå och hålla skärpan bättre.

Vinsten var Redbergslids tredje raka. Och lagets femte raka utan förlust.

Den fina sviten gör att mesta mästarna summerar året som ett slutspelslag och ett lag som på allvar har häng på andraplatsen.

– Inför säsongen var det lite snack om var vi skulle stå. Skövde hade värvat bra, Ystad likaså. Det var många som trodde att det var osäkert om vi ens skulle gå till slutspel. Nu känns det riktigt bra såhär långt. Vi har fått ihop försvaret bra, och vi fortsätter att sikta uppåt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.