Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Önnereds tränare Tommy Atterhäll. Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK
Önnereds tränare Tommy Atterhäll. Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Formstarkt Önnered vill slippa kval – vann mot Aranäs

Önnered siktar på att slippa kval för fjärde året i rad. Säkra 31–24 mot Aranäs, som i sin tur ligger risigt till näst sist i tabellen.
– Gubbarna visar en jävla moral, säger Johan Blickhammar efter Önnereds andra raka seger.

Visst, det finns en period på sju minuter i första halvlek då Önnered inte gör mål – men sedan hittar skotten plötsligt in bakom rutinerade Daniel Bergquist i Aranäsmålet.

I paus är det säkra 14–8 – och i hemmamålet står Sebastian Abrahamsson för mäktiga tio räddningar inför den sjungande klacken i den Gröna väggen.

I andra halvlek gasar Önnered, har 18–10 i ledning – men därefter kryper Aranäs närmare och har bara tre mål upp vid ett tillfälle. Inhoppande målvakten Alexander Lindén gör det bra.

Men ÖHK har en växel till, vinner med 31–24 till slut.

– Vi får några enkla mål, men jag tycker att vi står förhållandevis tight bakåt sett över 60 minuter. Och ”Basse” spikar igen i kassen – och det lägger grunden för segern i dag, säger Johan Blickhammar.

”Basse” är alltså Sebastian Abrahamsson – som räddar 18 skott.

Redbergslid tog skalp mot serietvåan

Önnered avslutar grundserien borta mot Redbergslid på onsdag kväll – och ÖHK-vinst är ett måste för en chans att komma ikapp Hallby och undvika kval.

– Vi kommer att göra det vi kan för att avsluta säsongen på bästa sätt. Det andra kan vi inte påverka riktigt, säger Johan Blickhammar.

För Aranäs, som har sex raka förluster, väntar Alingsås HK på hemmaplan – och ett tufft krav på vinst. IFK Ystad, som pressar men också förlorar mot Sävehof (26–29), ligger sist i tabellen – på den plats som innebär degradering direkt.

På andra håll i Handbollsligan skrällde Redbergslid till och besegrade serietvåan IFK Kristianstad med 30–26. Trevligt för Sävehof, som å sin sida besegrade IFK Ystad med 29–26.

I SHE besegrade Skövde Heid med 21–19, Kungälv vann mot Kristianstad med 32–23. Önnered drog det längsta strået när man var starkast i mötet med Kärra. En match som slutade 24–18.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.