Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flest tjejer i Partille Cup – igen

För tredje året i rad innehåller Partille Cup fler tjejer än killar. – Det är jättekul att det är så jämlikt, säger turneringens generalsekreterare Fredrik Andersson.

Drygt två veckor återstår tills sommarens Partille Cup drar igång och antalet lag och deltagare är fler än någonsin.

De senaste två åren har deltagarlistan innehållit fler tjejer än killar. Den trenden fortsätter i år. Antal flicklag i sommarens turnering blir omkring 650 och pojklagen är runt 520 till antalet.

Ingen medveten strategi

Ungdomsturneringens generalsekreterare, Fredrik Andersson, är glad över att så många tjejer hittar till Partille Cup men enligt honom beror det inte på någon medveten strategi.
– Vi har jobbat lika mycket åt båda hållen. Innan de här senaste två åren var det 50–50 i två år i rad. Så det har varit jämställt under en lång period. Men alla är förstås lika välkomna till Partille Cup, oavsett kön. Det är så att man hoppas att tjejerna inte drar ifrån för mycket nu, säger Fredrik Andersson.

Vad tror du att det beror på?
– Jag tror att det i grund och botten är sporten handboll som är en bra sport för både tjejer och killar. Den är det i sin natur, säger han.

Just den biten har bidragit till att hans handbollshjärta har växt.
– Jag är egentligen en fotbollskille i grunden, men handbollen har vuxit mycket starkare i hjärtat. Oavsett varifrån du kommer blir det som en stor familj, väldigt inkluderande. Sedan finns det alltid saker som behöver bli bättre.

"Små detaljerna som gör skillnaden"

Med lite mer än två veckor kvar ligger de flesta pusselbitarna på plats. Nu handlar det om att finslipa detaljer.
– Det är de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Det är allt från hur banderoller ska sättas upp på stan, vilken information som går ut till alla deltagare, logistiska frågor som hur spårvagnar och bussar går, vilka som ska bo var och sådana bitar. Vi jobbar i ett helt år för en veckas resultat. Så själva turneringen är något man ser fram emot enormt mycket varje år, säger generalsekreteraren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.