Publiken i Park Dome arena fick en otrevlig överraskning under tisdagens VM-match.
Publiken i Park Dome arena fick en otrevlig överraskning under tisdagens VM-match. Bild: Janerik Henriksson/TT

Fick lämna VM-arenan: "Som att gå in i ett garage"

Montenegro mot Ryssland i handbolls-VM tappade en hel del publik under matchens gång. Anledningen – det stank diesel i hallen.
– Det var som att gå in i ett garage där en bil stått i gång en stund, säger Espen Hartvig på norska nyhetsbyrån NTB enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Arrangörerna har handbolls-VM i Kumamoto, Japan, har haft ett rejält problem under hela mästerskapet.

Det har varit väldigt kallt i huvudarenan Park Dome.

LÄS MER:Svenskornas drag mot kylan i VM

Nu har arrangörerna försökt åtgärda problemet och till dagens match mellan Montenegro och Ryssland var förhoppningen att spelare och publik skulle få äntra en varm handbollshall. Så blev det också, men upplevelsen blev inte desto trevligare.

LÄS MER:Roberts: "Som att gå in i ett kylrum"

Arrangörerna hade nämligen låtit ett dieselaggregat stå påslaget under natten och när matchen skulle inledas under eftermiddagen dagen därpå luktade det fortfarande starkt av diesel. Det är Sportbladet som först rapporterar om detta.

– Det var som att gå in i ett garage där en bil stått i gång en stund. Jag såg flera äldre åskådare som höll för munnen och lämnade hallen för att få frisk luft, säger Espen Hartvig på norska nyhetsbyrån NTB till Sportbladet.

ANNONS

Sportbladet har även varit i kontakt med Montenegros förbundskapten, Per Johansson, som onekligen kände av lukten.

– Det luktade diesel så in i helvete. Men det är ju ingen som springer runt och tänker på det när man spelar handboll, säger Per Johansson.

ANNONS