Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Fernis briljerade när Sävehof snuvade Heid på viktiga poäng

Heid jagade viktiga poäng i jakten på slutspel. Men i derbyt mot Sävehof hade de ingen chans när Emma Fernis briljerade i andra halvlek.

Sävehof var redan innan torsdagens derby mot Heid klar trea i SHE och för tabelläget var matchen ointressant för Partille-laget. För Heid däremot betydde matchen desto mer. Inför drabbningen i Partille arena låg laget på slutspelsplats, men med bara två poäng ner till kvalplats och två matcher kvar av grundserien.

Senast lagen möttes slutade det i delad poäng, 23-23. I den matchen storspelade Elin Hallagård, som inför säsongen lämnade Sävehof för Heid och som nu var tillbaka i Partille arena för första gången som Heid-spelare.

– Jag får en känsla av att de är rätt revanschsugna efter att de har förlorat och spelat lite sämre än vad de hade hoppats på. Så jag tror inte att de ställer ut skorna på något sätt, sa Hallagård inför matchen.

Matchen inleddes med ett litet övertag av gästerna och efter en kvart spelad ledde Heid med 6-4 och två av målen hade just Elin Hallagård stått för.

Åtta mål av Emma Fernis

Fem minuter senare hade Sävehof dock kvitterat till 6-6. Men Heid släppte inte regerande mästarna förbi sig innan pausvilan utan återtog ledningen, drog ifrån något och gick till pausvila med fyramålsledning (11-7).

Sävehof inledde andra halvlek starkt och efter tre minuters spel satte Emma Fernis på straff kvitteringen till 11-11. Därefter satte Ida Staxen Lagerbon 12-11 och hemmalaget hade vänt matchen.

Med en dryg kvart kvar av matchen gjorde Emma Fernis sitt fjärde mål i matchen till 15-12. Därefter gjorde Fernis tre snabba mål och såg till att hemmalaget rann ifrån mot slutet av matchen.

Sävehof vann matchen med 24-17 efter totalt åtta mål av Emma Fernis och storspel av Wilma Kroon Andersson i målet. Och Heid får vänta innan klubbens första slutspel på tre år är säkrat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.