Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Felix Claar. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Felix Claar lämnar Alingsås HK

Han har varit en av Alingsås HK:s absolut viktigaste spelare de senaste säsongerna och har belönats med landslagsspel.
Nu står det klart att Felix Claar lämnar AHK – för danska mästarna Ålborg.

Förra säsongen slutade med SM-silver för Alingsås HK efter finalförlusten mot IK Sävehof. Att AHK tog sig till final, bland annat genom att slå ut giganterna Kristianstad, berodde till stor del på 22-åringen Felix Claar.

Norrköpingssonen som kom till Alingsås 2013 blev vald till handbollsligans mest värdefulla spelare och växte även ut till en landslagsspelare.

Nu bekräftas trots allt att Claar lämnar AHK. Han hade erbjudanden från utlandet att ta ställning till redan inför den här säsongen, men nobbade. Nu tar han chansen.

– Det känns som helt rätt steg för mig i min karriär att komma till en toppklubb i Danmark. Jag har förstås pratat med både Mikael (Aggefors) och Mishels (Liaba) och fått bra intryck när jag besökt klubben och fått höra hur de vill använda mig, säger Claar till AHK:s hemsida.

"Har trivts oerhört bra"

Det är ligamästarna Ålborg som knutit till sig Felix Claar. Den 22-årige mittnian kommer däremot spela säsongen ut med Alingsås och ansluta till den danska klubben sommaren 2020.

– Jag är jätteglad för min tid i Alingsås HK där jag spelat sedan jag var 16 år och utvecklats och formats till den spelare jag är i dag. Jag har trivts oerhört bra i föreningen och hoppas kunna komma tillbaka i framtiden, säger Felix Claar.

Alingsås HK:s sportchef, Christer Mårtensson till klubbens hemsida:

– Felix har under åren i Alingsås HK utvecklats på det sätt vi hoppats, till i mitt tycke Handbollsligans bästa spelare och är mer än redo för större uppgifter. Vi är glada att han valde att stanna den här säsongen trots att han hade anbud från större ligor, det visar också vilket hjärta han har för AHK. Det här är ett jättebra kliv för honom och hans utveckling.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.