Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Försvarsspelet bakom Sävehofs andra raka seger mot Kungälv

Med ett starkt försvarsspel lyckades Sävehof nolla Kungälv under hela 18 minuter i västderbyt. För andra gången i rad gick Partillelaget segrande från match mot Kungälv.
– Vi ville visa att de kommit till vårt tempel i Partille arena, säger Sävehofs Christina Elm.

Senast lagen möttes vann favoriten Sävehof med fem mål. När Partille-laget tog emot Kungälv under torsdagen var det dock bortalaget som inledde bäst. Kungälv gick i inledningen av matchen ifrån till 1-3 innan Sävehof satte in en växel till. Hemmalaget visade att de är regerande mästare och gjorde nio raka mål.

– Vi spelade en hyfsat jämn match i Kungälv och vi ville visa att de kommit till vårt tempel i Partille arena. Vi vill sätta den nivån, säger Christina Elm.

Med ett stabilt Sävehof-försvar och fint spel av Christina Elm i hemma-målet dröjde det drygt drygt 18 minuter mellan Kungälvs fjärde och femte mål i första halvlek och hemmalaget ledde med sex mål, 11-5, när lagen gick till halvtidsvila.

– Vi står otroligt bra bakåt och det gör att jag har bättre förutsättningar att ta bollen. Varje gång vi har möjlighet att få bollen kämpar vi och får lite lätta mål. Vi vill stå bra bakåt och springa och det lyckas vi med idag.

Viktiga poäng i toppen

I andra halvlek lyckades Kungälv hålla jämna steg med Sävehof och efter två raka mål i slutminuterna såg de till att skillnaden mellan lagen inte blev mer än de sex mål som var i halvtid.

Matchen slutade 24-18 och Sävehof går med det upp på samma poäng som tabelltvåan Skuru.

– Det betyder mycket. Varje två poäng vi kan ta är viktiga. Man kan säga att blir vi etta, tvåa eller tre så spelar det inte så stor roll men vi går in i varje match för att vinna och för självförtroende är det otroligt viktigt att veta att vi är med, säger Elm och fortsätter:

– Sen bryr vi oss inte så mycket om vad folk tycker om vart vi ligger. Vi vet vad vi gör och det är det viktigaste. Vi vet att när vi står i slutspel så är det där det gäller.

För Kungälv går kampen om att nå slutspel vidare med hemmamatch mot serieledande Höör.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.