Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Försvarsgeneralen slutar i landslaget

Han har varit handbollslandslagets försvarsgeneral under lång tid. Men nu är det slut. Tobias Karlsson, 35, väljer, efter 180 landskamper, att säga farväl till landslaget. – Det har varit ett jättesvårt beslut att fatta, säger han i ett pressmeddelande.

Förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren har tackat för sig. Nu gör lagkaptenen Tobias Karlsson samma sak. Efter 180 landskamper för det svenska handbollslandslaget väljer försvarsjätten att lämna Blågult. 2006 gjorde han sin första landskamp - tio år senare är det nu över. 

OS i Rio blev Karlssons sista uppdrag som svensk landslagsspelare. En turnering där Sverige gjorde stort fiasko och försvann redan i gruppspelet, efter att bara ha lyckats vinna en match. 

– Det har varit ett jättesvårt beslut att fatta och blev ännu svårare efter OS där vi inte alls kom upp i den nivå vi vet att vi kan hålla. Det hade varit betydligt enklare om vi hade spelat bra där, säger han i ett pressmeddelande.

35-åringen känner inte längre att han kan bidra så mycket som han vill - därför har han fattat beslutet att sluta.

– Jag har oerhört höga krav på mig själv och känner att min kropp inte längre klarar av den hårda belastning som kommer av spel i både klubb- och landslag. Kan jag inte längre prestera på en hög nivå kommer jag heller inte att kunna stärka laget.

Trots att det inte blir några fler kamper på planen hoppas Karlsson, som fortsätter att spela vidare i klubblaget Flensburg-Handewitt, att han ska kunna bidra för att utveckla landslaget.

– Jag har alltid känt en oerhörd stolthet över att representera Sverige och även om jag har spelat min sista landskamp hoppas jag att jag framöver kommer att kunna hjälpa landslaget på andra sätt, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.