Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Försvarsbjässen lämnar RIK – återvänder till moderklubben

Efter sju år i Redbergslid väljer Simon Örtelind att lämna mesta mästaren. Försvarsspecialisten återvänder till sin moderklubb, Torslanda HK.
– Efter att tagit tag i ett långdraget skadeproblem behöver jag en förändring, säger han i ett pressmeddelande.

Simon Örtelind har varit en viktig kugge i Redbergslids lagbygge de senaste säsongerna. Men nu väljer den 202 centimeter långa niometersspelaren, som har använts flitigt framför allt i försvarsspelet, att lämna klubben med omedelbar verkan.

Flytten går dock inte så långt utan till Torslanda HK, moderklubben han lämnade för sju år sedan när han blev klar för RIK:s ungdomslag.

– Simon höjer inte bara medellängden hos oss utan kommer höja och tillföra härliga egenskaper i försvar- och anfallsspel. En duktig och välskolad handbollsspelare och ihop med sin monsterfysik kommer att bidra till vårt handbollsspel framöver. Han är fortfarande är en ung handbollsspelare, men i sin ryggsäck har med sig en hel del från handbollsligan, säger Torslandas tränare Hamed Khazrai i ett pressmeddelande.

Örtelind berättar att han ser det som en chans till en nystart, det här efter att han dragits med ihärdiga skadeproblem under en längre tid.

– Efter att tagit tag i ett långdraget skadeproblem behöver jag en förändring. Kändes naturligt att prata med Torslanda och nu är jag här. Klubben, laget och Hamed känns kanon. Hoppas att kunna bidra både bakåt och framåt, säger spelaren i samma pressmeddelande.

Det blev totalt fyra säsonger i RIK:s A-lag för talangen som också har varit förekommande i de svenska U-landslagen.

Örtelind är spelklar för Torslanda till lördagens match mot Lindesberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.