Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Önnereds Daniel Blomgren och Aranäs Philip Jonsson har gjort 12 mål var för sina lag hittills i kvalspelet.  Bild: Bildbyrån
Önnereds Daniel Blomgren och Aranäs Philip Jonsson har gjort 12 mål var för sina lag hittills i kvalspelet. Bild: Bildbyrån

Försvaret nyckeln till seger – för både Aranäs och Önnered

Aranäs har klarat den första måstematchen i kvalet till Handbollsligan. För att hålla sig kvar i högstaserien krävs två segrar till. Precis som för motståndarna Önnered är försvarsspelet nyckeln till seger under söndagen.
– Får de hål på oss där och utdelning på sitt skytte är de väldigt svårslagna, säger Aranäs Philip Jonsson.

Precis som förra året möts Önnereds HK och HK Aranäs i kvalet till Handbollsligan. Önnered inledde kvalet med två segrar vilket innebär att tre raka segrar krävs av Aranäs för avancemang. Den förta måstematchen vann Kungsbackalaget klart. Nu väntar nästa måstematch för Aranäs. Nästa chans för Önnered att säkra en plats i Handbollsligan. Inför matchen i ÖHK-hallen lägger lagen gärna pressen på motståndarna.

– De har såklart all press med tanke på att de måste vinna. De är fortfarande favoriter med tanke på att de kommer uppifrån och har mer erfarenhet och på pappret varit det bättre laget, säger Önnereds Daniel Blomgren.

– Jag tycker nästan det är de som har pressen på sig i och med att de har haft 2-0 och nu kommer deras hemmamatch. Vi ska bara gå in med avslappnade hjärnor och kroppar och göra det vi är bra på så får de gärna ha lite press på sig, säger Aranäs Philip Jonsson.

"De hade ett väldigt stort psykologiskt övertag"

För Aranäs var landslagsuppehållet efter de två inledande matcherna välkommet. Efter två förlusten kom en seger som betydde att kvalserien lever.

– De hade ett väldigt stort psykologiskt övertag efter de två inledande matcherna men i och med uppehållet fick vi tänka lite och kunde vinna, säger Philip Jonsson.

Försvarsspel ser Philip Jonsson som en nyckel om de ska lyckas ta serien till 2-2 i matcher och tvinga fram en avgörande match inför hemmapubliken nästa söndag.

– Det gäller att se upp med deras skytte. De jobbar för att få in sina niometersspelare i skottläge och får de hål på oss där och utdelning på sitt skytte är de väldigt svårslagna. Då gäller det givetvis att följa vårt försvarsupplägg under hela matchen.

Daniel Blomgren ser försvarsspelet som en nyckel även för Önnered.

– De fick träff i sitt målvaktsspel förra matchen och vi hade lite problem att få tag i bollarna och få stopp på dem bakåt. Det är enkla saker att ta på men det ska göras också, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.