Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Första segern på över en månad – i ”Bagarns” comeback

Redbergslids IK har vunnit i Handbollsligan igen. När Magnus ”Bagarn” Johansson gjorde sin första match som tränare blev det seger med 31–27 mot Eskilstuna Guif.
– Det var jätteviktigt ur alla parametrar, säger ”Bagarn”.

Det var ett RIK som hade satt sig i ett minst sagt prekärt läge inför bottenmötet med tabellelvan Eskilstuna Guif under måndagskvällen. De vita eleganterna hade inte vunnit en match i Handbollsligan sedan de bortabesegrade just Guif den 16 november med 32–31.

LÄS MER: Magnus ”Bagarn” Johansson om kaoset i Rumänien

Men till en början i måndagens match verkade det som att RIK skulle kunna bryta sin dåliga svit. Detta efter att Oskar Ysander vaknat på rätt sida inne på linjen och såg ut som rena skarpskytten till bläckfisk när han fångade bollar och satte dem i nät från sex meter. Samtidigt hade burväktare Adam Krantz målramen på sin sida vid fyra tillfällen den första kvarten vilket gjorde att RIK ledde med 10–5.

Hemmalagets försprång skulle sedan minska med en boll när pausvisslan ljöd men ändå – ett gynnsamt läge med ledning 19–15.

– Anfallsspelet är bra, konstaterar tränare Johansson.

– Det är det vi jobbat mest med – enkelheten och jag tycker vi får bra tryck i skyttet, vi får puttat in bollen på linjen och till kanterna också.

Seger i comebacken

RIK och Ysander fortsatte att spela bra i början av den andra halvleken. Även lagkapten Tobias Johansson, som skulle bli lagets främste målskytt med sina sju mål efter 60 minuter, visade upp ett brett register. Guif hade svårt att krypa närmare och när det återstod 15 minuter stod det 28–23 på tavlan.

Gästerna skulle också få åka poänglösa från Göteborg. RIK vann med 31–27 i ”Bagarns” comeback.

– Det är bara jävla gött att vinna, säger tränaren.

– Att vinna får man aldrig nog av och att vinna med RIK är så jävla härligt. Framför allt för killarna – så som de jobbat hela veckan när vi tränat tillsammans. Att det bär frukt med en gång är en jättego känsla.

LÄS MER: RIK-spelarna chockade efter Jasmin Zutas avgång

I och med segern studsar RIK från jumboplats upp till tolfte.

Hur viktigt var det här för er, Magnus?

– Det var jätteviktigt ur alla parametrar. Vi sa att vi skulle ge varandra något att jobba vidare på inför jul och sen inför de matcherna som kommer. Vi skulle ha något som vi var nöjda med när vi ser på varandra – det var vi framför allt med arbetsinsatsen i dag, det sa vi till varandra i omklädningsrummet efteråt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.