Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Våren 2019 var han med och tog Sävehof till SM-guld, ett och ett halvt år senare är Oskar Sunnefeldt klar för Kiel. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Förre Sävehof-stjärnan Oskar Sunnefeldt klar för Kiel

Stefan Lövgren, Peter Gentzel och Staffan Olsson har spelat där. Nu har Sävehofs SM-guldvinnare från 2019, Oskar Sunnefeldt, skrivit på för tyska Bundesliga-giganten Kiel.
– Det är en stor ära att kunna bära klubbens tröja, säger Sunnefeldt till klubbens hemsida.

Säsongen 2019 fick Oskar Sunnefeldt sitt stora genombrott när han vann skytteligan i Handbollsligan, utsågs till ”Årets komet” och dessutom var med och tog Sävehof till SM-guld efter en rafflande finalserie mot Alingsås.

Titeln blev det sista mittnian gjorde i Sävehof innan han flyttade vidare till danska Sönderjyske.

– Det har gått upp mot stjärnorna, från början på säsongen. Det har gått jättebra för mig själv, jag har aldrig tvivlat. Så det känns skönt att lämna nu med fanan högt, sade han till GP efter finalvinsten mot Alingsås.

Nu, ett och ett halvt år efter avskedet i Sävehof, är det dags för Sunnefeldt att byta klubb igen. För efter drygt en säsong i danska ligan blev talangen under tisdagen presenterad av tyska Bundesliga-giganten THW Kiel. En klubb som har 20 tyska ligatitlar och tre Champions League-titlar på meritlistan.

– THW Kiel är en av de största klubbarna i världen, och speciellt för oss i Sverige. Det är en stor ära att kunna bära klubbens tröja och jag kommer att ge allt för att lyckas med det här fantastiska laget, säger Sunnefeldt till Kiels hemsida efter att övergången blivit presenterad.

Utöver Sunnefeldt spelar också Niclas Ekberg i klubben. Och även historiskt sett har det funnits en uppsjö av blågula spelare i Kiel. Magnus Wislander, Staffan Olsson, Stefan Lövgren, Martin Boquist, Marcus Ahlm och Peter Gentzel är bara några av många som har haft laget från den nordtyska staden som sin hemvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.