Förre Sävehof-spelaren Linn Blohm årets spelare

Linn Blohm. Så heter Sveriges bästa handbollsspelare 2019. Den förre Sävehof-spelaren får Svenska handbollförbundets utmärkelse.

ANNONS
|

Nyligen utsågs Andreas Palicka till årets handbollsspelare 2019 på herrsidan i Sverige. Nu har utnämningen på damsidan gjorts och det är den förre Sävehof-spelaren Linn Blohm som får titeln.

– Det känns fantastiskt. Kul att få ett kvitto att andra också tycker att jag gjort en bra säsong, säger 27-åringen i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Målvaktsstjärna prisas: "Extremt glad"

Blohm lämnade Sävehof 2014, efter tre SM-guld med klubben, för spel i Danmark och Tvis Holstebro. Sedan dess har hon varit kvar i den danska ligan men bytt klubb två gånger, först för spel i FC Midtjylland och sedan 2018 i Köpenhamn,

Under VM i Japan i december var Linn Blohm en av de mest tongivande spelarna i det svenska laget och mittsexan blev Sveriges bästa målskytt i mästerskapet där laget slutade sjua.

ANNONS

Hon utsågs till bästa mittsexa i både VM och danska ligan under 2019.

Våren 2018 blev Linn Blohm mamma till sonen Wilton.
Våren 2018 blev Linn Blohm mamma till sonen Wilton. Bild: LUDVIG THUNMAN

Blev mamma 2018

2019 kom hon dessutom tillbaka till handbollen efter att våren 2018 ha blivit mamma för första gången.

– Fokuset ligger inte bara på handboll. När det är handboll är det extremt fokus på det, sen får man komma hem och njuta av familjelivet och tänka på något annat. Det är en bra kombo. Jag hade haft skador tidigare som jag hade rehabiliterat mig bra från och jag ville göra allt för att nå hit igen efter att ha blivit mamma, säger hon.

Förra året gick utsågs Anna Lagerqvist till årets spelare och innan dess fick Bella Gulldén utmärkelsen två år i rad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS