Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Förlustsmäll för Sävehof i hemmapremiären

Toppmatch, hemmapremiär och en Johanna Ahlm i storform. Sävehof–Skuru bjöd på mycket av värde – men det var bortalaget som åkte hem med alla poängen efter slutsiffrorna 28–30.

Efter 18-målskrossen mot Kristianstad i premiären fick Sävehof en betydligt tuffare nöt att knäcka när en av förhandsfavoriterna till SM-titeln, Skuru, kom till Partille.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nye tränaren Rasmus Overby fick för första gången på hemmaplan visa upp det lagbygge han snickrat på under sommaren. Han fick flera fina besked:

Tilda Olsson som återvänt från Västgötaslätten och Skövde var en av planens bättre spelare första halvlek.

Nina Dano, fick presentera sig för hemmapubliken med sitt första SHE-mål i Partille Arena en bit in i andra halvlek.

Johanna Ahlm verkade trivas under sambons styre och storspelade matchen igenom.

Det var en tillställning som kan liknas vid en vältrimmad tango. Lagen turades om att föra handbollsdansen framåt och stämningen på planen var både eldig och känslosprakande. Än var det Sävehof som var i kontroll och bäst tyglade sin passion, än var det Skuru.

– Det är en riktigt bra och underhållande handbollsmatch i dag. Det finns mycket bra saker vi ska ta med oss, säger Johanna Ahlm.

Just Ahlm stod för en stor del av känslorna på planen. Framförallt rann det över när Wilma Kroon Andersson räddade ett skott på en av domarna, som därmed stoppade bollen från att gå till Sävehofs ägo. Det formligen bolmade rök ur öronen på 30-åringen sedan Skuru utnyttjade läget och gick upp i en kortvarig ledning.

– Jag reagerade kanske aningen mycket. Jag bad om ursäkt efteråt, men jag tror att han förstod min frustration, säger Johanna Ahlm.

Hon var inte bara arg, hon var bra också. Nio mål efter 50 minuter höll Sävehof kvar i matchen. Mål nummer tio kom dock försent.

För mot slutet förmådde inte Sävehof följa med i dansens intensitet. När det gällde som mest, och slutsignalen kom närmre, var det Skuru som var starkast. Ett ryck med tio minuter kvar, sedan var Sävehof nere för räkning.

Rasmus Overby inledde sin sejour som Sävehoftränare med en imponerande storseger. Nu har han fått sin första motgång. En som, föga förvånande kanske, verkar trivas i den nye tränarens taktik var tio-målskytten, tillika sambon till Overby, Johanna Ahlm.

– Absolut gör jag det. När man har varit tillsammans i många år så har man pratat mycket handboll. Vi har samma filosofi och jag vet hur han tänker många gånger, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.