Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Förbundskaptenen bemöter kritiken: "Är jättenöjd"

Beslutet att peta stjärnan Linnea Torstenson från EM-truppen har blivit en stor fråga för Henrik Signell. Nu kritiseras han av förre förbundskaptenen Per Johansson. – Det är hans åsikt och den får han jättegärna ha, säger Signell till Expressen.

Valet att peta Linnea Torstenson från landslagstruppen till hemma-EM har Henrik Signell fått en hel del kritik för. Nu kritiseras han av tidigare förbundskaptenen, Per Johansson. I SVT:s Gomorron Sverige säger Johansson.
– Jag skulle haft med Linnea Torstenson. Det är lätt för mig att säga, jag tar ju inte ansvar för det. Henrik vill ju vinna, och alla vill ju vinna. Jag vet inte om hon saknades i går, men jag tror att hennes uppenbarelse och hennes erfarenhet, om vi tittar på Slovenien så har de fullblodsproffs med, det har Sverige också, men som är i de stora ligorna och de stora cuperna. Jag tror att Sverige hade mått bra av att ha Linnea med totalt sett.

Henrik Signell själv har flera gånger tidigare förklarat varför han tog beslutet att peta Linnea Torstenson. Kritiken från förre förbundskaptenen, verkar han inte bry sig särskilt mycket om.
– Jag har inte hört vad han har sagt. Det är hans åsikt. Jag kan inte kommentera det mer än att det är hans åsikt och den får han jättegärna ha, säger Signell till Expressen.
– Totalt sett tycker jag niometersspelarna har levererat sett till de fem matcherna som har varit. Jag är jättenöjd på den positionen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.