Sävehof inledde huvudrundan i Champions League med förlust. Arkivbild.
Sävehof inledde huvudrundan i Champions League med förlust. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Förlust direkt för Sävehof i Champions Leagues huvudrunda

Sävehof hoppades skrälla när huvudrundan i Champions League inleddes med bortamatch mot Buducnost. Men laget fick lämna Montenegro med noll poäng och ännu brantare backe i jakt på kvartsfinal.

|

För första gången sedan 2016 gick Sävehof under lördagen in i Champions Leagues huvudrunda, där fyra av sex lag når kvartsfinal och Sävehof väntas slåss om fjärdeplatsen i gruppen.

Partille-laget inledde med en svår uppgift: montenegrinska Buducnost på bortaplan.

– Vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften och ska försöka göra allt för att hänga med och försöka sno en poäng eller två, sa Sävehof-tränaren Rasmus Overby inför matchen.

Men det blev tufft för gästerna.

De första minuterna hängde Sävehof med och ledde till och med tidigt med 3-2. Men sedan gjorde hemmalaget ett ryck och redan efter åtta minuters spel, vid ställningen 7-4, tog Rasmus Overby timeout.

Även om Buducnost utökade ledningen i anfallet därpå lyckades Sävehof efter det hänga med och siffrorna rann inte iväg mer innan paus. När lagen gick till halvtidsvila ledde montenegrinerna med fyra mål (18-14). Bästa målskytt för Sävehof i första halvlek var Emma Fernis som stått för fyra mål från sin kant plus ett från straffpunkten.

Tuff start även på andra halvlek

Tidigt i andra halvlek satte hemmalaget Buducnost in ett ryck och gick ifrån till sex måls ledning (23-17) och precis som i första halvlek kom en Sävehof-timeout redan efter åtta minuter.

Timeouten gav önskad effekt för Sävehof och snart var skillnaden mellan lagen bara tre mål.

Men en utvisning på Emma Fernis och en straff emot bromsade den upphämtningen från Sävehof. Hemmalaget kunde vinna med 30-25 och Sävehof fick inte den drömstart de önskat i jakten på kvartsfinal.

Nästa match i Champions League spelas för Sävehofs del i Partille arena den 2 februari mot rumänska Ramnicu Valcea, som gick in i huvudrundan som sista lag.