Markus Thorbjörn.
Markus Thorbjörn. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ersättaren ledde RIK till storseger

När Redbergslid tog emot bottenlaget Hammarby såg det länge ut att bli en jämn match. Sedan satte hemmalaget in en växel till och vann till slut med tolv mål.

|

Med 20 minuter spelade var det helt jämnt i Lisebergshallen – 11-11 mellan Redbergslid och Hammarby.

Innan det hade Redbergslids Oliver Wigmark efter två gjorda mål fått ledas av planen med ett lindat knä. In kom Markus Thorbjörn. Han gjorde ingen besviken.

Efter den jämna inledningen drog RIK ifrån och ledde med 17-13 i paus. Thorbjörn hade då gjort fyra mål, dubbelt så många som han innan dess mäktat med under hela säsongen.

– Kul att komma in, sen måste man fylla hållet. Han (Wigmark) har ju varit het det här säsongen, sa högersexan till cmore i paus.

I andra halvlek satte Redbergslid in ytterligare än växel och rann ifrån fullständigt. En kvart in i halvleken hade Hammarby bara fått två skott förbi en storspelade Tobias Thulin, som landade på en räddningsprocent på över 50, i hemmamålet och RIK ledde med hela 13 mål.

Redbergslid vann till slut matchen med 36-24 och inhopparen Markus Thorbjörn stod för sex mål och blev med det målbäst i hemmalaget.