Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En usel halvlek sänkte Sävehof: "Riktigt röten"

Efter en katastrofal första halvlek var det över för Sävehof som inte kunde vända på matchen.… – En riktigt röten halvlek, säger Ida Odén.

Champions League-äventyret för Sävehof började på bästa sätt. Laget slog Larvik med 25-22 och fick en kanonstart. Men i andra omgången mot Esbjerg blev det förlust med 25–20 och mot Ljublijana blev det på nytt en förlust. Mycket tack vare den första halvleken där Sävehof inte alls var med.

Hemmalaget hade ledningen med hela 20-10 efter den första halvleken.

– En riktigt röten halvlek, muttrar Ida Odén.

– Vi agerar osäkert och det sprider sig i hela laget. Vi kan varken spela försvar eller anfallsspel.

Svårt att vinna då?
– Precis ...

Men den andra halvleken vann Sävehof med 19–12 och stod för en rejäl upphämtning – som dock inte räckte hela vägen fram.

– Vi släppte lite på handbromsen, släppte på taktiken och bara körde. Då blev det lite bättre, säger Odén.

Efter den svaga halvleken var det ord och inga visor i omklädningsrummet. Men någon klassisk hårtork från tränare Henrik Signell eller någon av spelarna var det inte tal om.

– Nej, men alla var överens om att det var åt helvete. Det var lite deppigt och vi kan inte få sådana här starter i matcherna. Det är svårt att ligga under med så mycket mot ett motstånd som det här. Det går inte.

För Odén och hennes lagkamrater återstår nu tre matcher, returen mot RK Krim Mercator följt av hemmamötet med Larvik innan gruppspelet avslutas med en bortaresa till Esbjerg.

– Det har ju bara gått halva gruppspelet nu, vi har som sagt tre matcher kvar och vi ska vända på det här. Vi ska kämpa hela vägen. Det finns inget annat och vi är verkligen inget lag som bara ger upp, säger Odén.

Bäst i Sävehof under lördagsmötet med Krim var hemvändande Jamina Roberts som noterades för åtta mål. Bäst på plan tillsammans med hemmalagets, Aneta Benko.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.