"En riktig plattmatch av oss"

Det blev en tung förlust för RIK borta mot Guif. Efter matchen var Linus Arnesson helt uppgiven.… – Det är en riktig plattmatch av oss, säger han.

Segerglädjen efter matchen senast mot Hammarby blev kortvarig. Då blev det seger med 25-14 för Redbergslid. Mot Eskilstuna Guif var det inte mycket snack utan RIK fick inkassera säsongens fjärde förlust när man förlorade med 35-27.

– En riktig plattmatch av oss. Vi levererar inte alls. Helt ärligt så förlorar vi varje duell, varje tävlingsmoment vinner Guif, säger Arnesson och fortsätter.

– Vi kanske har trott för mycket på våra kunskaper? Det känns för jävligt nu. De spelade ändå ett par av sina yngre spelare som inte brukar spela så mycket och de lekte med oss. Sen är det klart att Guif gör en bra match, det ska man inta ta ifrån dem men vi är alldeles för dåliga.

Främst var det försvarsspelet som fallerade för Arnesson och hans lagkamrater. 

– Släpper vi in 35 bollar, ja då kommer vi inte vinna många matcher. Då kommer vi inte vinna en enda match ...

Nu väntar en tung träningsvecka – en träningsvecka som hade blivit oändligt mycket skönare med två segrar i ryggen.

– Det är bara att inse att det är hårt jobb som väntar nu för att vända på det här, säger Arnesson.

– Vi måste inse varför man håller på med den här sporten. Komma underfund med vikten av att vinna duellerna ute på plan. Vi måste tända till helt enkelt. Det hade varit så jävla gött att ha två segrar nu men så blev det inte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.