Emma Fernis: "Vi missade och slarvade för mycket"

Sävehof stod emot bra, men orkade inte hela vägen. Topplaget Kristianstad tog sin sjunde raka seger och vann med 26-23.

|

Matchen präglades av bra försvarsspel – och inte minst av två bra målvakter iden första halvleken då Christina Elm i Sävehof och Lucie Satrapova i Kristianstadbåda höll nere målfabrikationen i den första halvleken.

En halvlek där matchen var jämn och underhållande och där Sävehof stod emot bra . I Paus ledde Kristianstad med uddamålet,12-11.

I den andra halvleken lade hemmalaget i en högre växel samtidigt som Sävehof inte riktigt hängdemed.

Kristianstad gjorde fem mål på sex minuter och hade plötsligt ledningen med 20-15.

– Vi slarvade och missade lite väl mycket – dessutom hade de en väldigt bra målvakt, förklarade Sävehofs sexmålsskytt Emma Fernis för Cmore.

Sävehof bet sig dock kvar i matchenoch krigade på.

Undan för undan började gästerna ta in på hemmalagets ledning och med drygt två minuter kvar ledde Kristianstad bara med ett mål, 24-23.

I den vevan fick dock Sävehof Olivia Mellegård utvisad på två minuter och då passade Kristianstad på att koppla ett sista grepp och gjorde ytterligare två mål.

– Vi tappade tyvärr på slutet, säger Emma Fernis efter säsongens andra förlust.

Kristianstad är fortfarande utan förlust.