Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Emma Fernis skadad inför VM

Med tre veckor kvar till VM kan GP avslöja att Sävehofs landslagsstjärna Emma Fernis är skadad. – En olyckshändelse på träning, säger hon till GP.

Det var efter ett upphopp under träningen i måndags som Emma Fernis landade snett - på en lagkamrats fot närmare bestämt.

– Med den foten hände  dessbättre inget, men  min blev dessvärre rejält stukad, säger Emma Fernis som sedan olyckshändelsen behandlats av Sävehofs sjukgymnast Marie Wedberg.

Om Emma Fernis kan spela lördagens västderby hemma mot Skövde är  högst oklart.

Kamp mot klockan

Läkningen blir en kamp mot klockan. Sävehofs tränare Henrik Signell, tillika förbundskapten i landslaget, kan välja att spara sin stjärna.

– Hon måste klara belastning och vridningar utan smärta. V tar inga som helst risker, säger Marie Wedberg bestämt.

Emma Fernis är utan tvekan en av Sävehofs viktigaste spelare.

En spelare som sprider positiv energi, är säker som straffläggare och som inte minst gör många mål från sin högerkant, som senast i förlustmatchen mot Kristianstad då hon svarade för sex stycken. 

Men även för landslaget är Emma Fernis viktig – inte minst tanke på stundande VM i  Tyskland som drar i gång om tre veckor.

– Jag hoppas givetvis att jag ska vara redo och spela VM enligt plan, det är något jag verkligen sett fram emot, berättar Emma Fernis  samtidigt som hon får behandling av Marie Wedberg i rehabavdelningen i Partille arena.

"Det här ska vi klara"

Och sjukgymnasten är positiv.

– Det här ska vi klara. Hon har ingen fraktur och går läkningen bara som den ska så räcker tiden inför VM, säger Marie Wedberg.

För cirka ett år sedan, i en träningskamp mot Polen, stukade Emma Fernis samma fot.

– Den läkningen skedde utan komplikationer och sedan dess har foten varit bra, säger Marie Wedberg.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.