Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

EM-succén imponerade när Sävehof slog Kungälv

Ett tappert kämpande Kungälv HK föll hemma mot IK Sävehof med 21-26. En av segermakarna för Sävehof var Elin Hallagård som stod för fem mål.
– Det är skönt att vi vinner en sån här match som inte är så lätt att spela efter ett långt uppehåll, säger hon efter matchen.

Efter ett långt speluppehåll i serien startade SHE igång igen på lördagen. Kungälv HK mot IK Sävehof i Mimershallen. Den fria entrén gjorde sitt och läktarna var fyllda till bredden.

På plan kämpade nykomlingarna Kungälv med att hänga på stora starka Sävehof. I slutändan blev mästarna för starka och kunde vinna matchen med 26-21, trots att Kungälv pressade gästerna flera gånger under matchen. Flera gånger var de på väg att ta ikapp men Sävehof lyckades behålla ledningen genom hela matchen.

– Det är skönt att vi vinner en sån här match som inte är så lätt att spela efter ett långt uppehåll och inför en bra hemmapublik, säger Sävehofs Elin Hallagård, och fortsätter:

– Det kändes ändå som att vi gjorde en bra match utifrån situationen. Vi sa det innan att det känns konstigt att spela match, liksom: ”hur gör man”. Det var ju längesen vi spelade senast.

LÄS MER: Publikfest på derbyt i Mimershallen

Omstart efter EM

För Elin Hallagårds del innebar omstarten av SHE att EM i Frankrike byttes mot Mimershallen i Kungälv.

– Det var lite konstigt att komma tillbaka, det var nästan som att jag inte fattade att jag hade varit iväg eller om det var en dröm. Det gick så fort allting. Men det är skönt att vara hemma igen och det är gött att vara med laget och spela dom här matcherna även om det är skillnad att spela dessa matcherna. Dom här är roliga på sitt sätt. Det är ingen skillnad i inställning och sådär, berättar hon.

LÄS MER: De var bäst i derbyt i Kungälv

Under EM kastades Elin Hallagård plötsligt in i hetluften när Sabina Jacobsen skadade ljumsken. Från att ha varit hemma i Sverige blev det ett EM-äventyr och i matchen mot Frankrike spelade hon över 32 minuter.

– Det var helt sjukt. Något jag kommer minnas hela livet tror jag. Jag åkte ju dit och trodde att jag skulle sitta som reserv. Och var egentligen rätt inställd på att få sitta på bänken mestadels, men så samma dag som jag kom ner var det match. De sa att ”du ska starta” så det var bara "va? Okej". Men samtidigt också skönt, för jag hann aldrig bygga upp någon nervositet, berättar hon.

LÄS MER: Här är Göteborgs största utropstecken i SHE

Näst bästa målskytt

Elin Hallagård var näst bästa målskytt i Sävehof med sina fem fullträffar. Allra bäst var Johanna Forsberg, som stod för sex. Både från linjen och på kontringar.

– Jag fick många chanser och de hade bra målvaktspar. Men det var skönt att få springa lite på kontringar framförallt. Jag gillar att springa så det är kul att vi kan utnyttja det, säger hon.

Nästa omgång väntar på annandagen när Lugi kommer till Partille Arena. Men innan dess får Sävehofs spelare ett par lediga dagar innan träning väntar igen på juldagen.

– Nu släpper vi handboll ett tag och så tar vi det den 25e igen. Det kommer bli en jättetuff match. Vi har alltid haft tufft mot Lugi dom är ett tufft lag. Det blir mycket rörelse och mycket kamp, säger Johanna Forsberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.