Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Elin Sige la av efter 17 år – tillbaka fyra månader senare

Efter 17 år i Kungälvs HK la hon skorna på hyllan i våras.
Nu är Elin Sige tillbaka i klubben för en ny säsong.
– Det var väl inte riktigt tanken, medger 29-åringen.

I april berättade Elin Sige för GP att hon efter 17 år i Kungälvs HK lägger skorna på hyllan och avslutar spelarkarriären.

– Det känns sjukt och väldigt konstigt. Men jag har känt att det här beslutet har vuxit fram under säsongen. Jag var skadedrabbad och missade en del matcher och träningar. Jag kände att jag inte riktigt kunde spela på nivån jag ville. Men det var inte bara det, jag kände helt enkelt att det var dags nu, och att det här skulle bli den sista säsongen, sa hon då.

LÄS MER: Trotjänaren slutar – efter 17 år i Kungälv

Men det blev inte som Elin Sige tänkt sig.

Fyra månader senare är hon tillbaka med laget och redo för en ny säsong i SHE.

– Det gick väldigt fort. Världens snabbaste comeback någonsin kanske, säger Sige med ett skratt.

Resplanerna ställdes in

Planen var att resa när karriären var över men coronapandemin satte käppar i hjulet och samtidigt hade Kungälvs HK problem med skador i truppen och behövde en mittsexa när Amanda Sjöstrand Hallman rehabiliterar sig efter en operation.

– Mina planer var inställda och när det var en begränsad tid kände jag att jag kunde vara med på det. Så därför är jag redan tillbaka. Det gick väldigt fort, det var väl inte riktigt tanken, säger Sige och fortsätter:

– Jag var väldigt säker när jag tog mitt beslut att sluta men nu känns det här jättebra, så det blir en bra och rolig höst.

Kontraktet är skrivet till landslagsuppehållet i slutet av november.

– Jag ska vara med och bidra så mycket som möjligt till laget och göra det bästa av situationen. Jag ser det mer som att jag ska vara med och hjälpa laget och är det så att jag inte behövs ska jag vara en bra spelare på bänken och pusha laget.

Konstigt avslut i våras

Kungälv tog sig upp i SHE inför säsongen 2018 och har de senaste två säsongerna nått slutspel. I våras ställdes dock slutspelet in på grund av coronapandemin.

– När jag spelade min sista match i våras visste jag inte att det var min sista match, så det känns bra att få ett avslut. Det var nog också en av anledningarna till beslutet, säger Sige.

LÄS MER: GP tippar – så slutar SHE 2020/2021

I och med det abrupta slutet på säsongen i våras tog det ett tag att ställa om till en vardag utan handboll. Och just som hon hade gjort det kom hon alltså tillbaka till sporten och laget hon ägnat 17 år åt – tätt inpå säsongspremiären.

– Det är en speciell situation, att komma in sent och inte ha varit med från början under försäsongen. Man känner sig nästan som ny, det är nya tränare och många spelare som lämnat och en ny position för mig.

LÄS MER: Här är de mest spännande spelarna i Göteborgshandbollen

Inte trygg med nya positionen

Elin Sige, som innan hon lämnade klubben i våras var lagkapten, har tidigare varit en stabil högernia för laget. Nu ska hon stärka upp som mittsexa.

– Trygg känner jag mig inte alls. Jag har hoppat in ibland i matchsituationer men aldrig tränat på det. Det är ju för att de har skadeproblem. Vi får bara göra det bästa av det. Så hoppas jag kan bidra till laget.

Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den 20 september inleder Kungälv SHE-säsongen mot VästeråsIrsta. Målet är att när grundserien avslutas i vår ha tagit sig till slutspel igen.

– Varje år har vi tippats att inte gå till slutspel men vi har nått dit två år i rad ändå. Jag tror på oss. Vi har en bra spelidé och tror på oss själva och laget. Så det känns verkligen som ett rimligt mål, säger Sige.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.