Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Elin Karlsson tog chansen direkt

När Elin Karlsson väl fick chansen i landslaget tog hon den. – Jag var nervös, men det släppte och jag är jättenöjd, säger Heid-spelaren.

Stjärnor som Linnea Torstenson, Sabina Jacobsen och Anna-Maria Johansson saknas, men i stället klev en rad nya fram. Som Sävehofs nyförvärv Jenny Alm (fyra mål) och Elin Karlsson (två mål). Sverige inledde World Cup-handbollen i Danmark med seger mot Spanien (24–19).

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Elin gjorde exakt det hon var tillsagd att göra. Att spela som hon gör i Heid, komma med fart, hon drog på sig straffar, vågade skjuta och jag är väldigt nöjd med hennes debut. Det visar att fler spelare är villiga att konkurrera om en VM-plats, säger förbundskapten Per Johansson.

Matchen mot Spanien var inte den bästa från svensk sida, men att landslaget ändå lyckas vinna mot en så namnkunnig motståndare som Spanien, menar Johansson, är ett rejält steg i rätt riktning.

– Med de förutsättningarna vi har i dag, att vi saknar så många spelare, hade vi förmodligen inte vunnit för ett par år sedan. Det tyder på att vi har skapat en vinnarkultur i det här laget och det är jag väldigt stolt över, säger Johansson.

World Cup fortsätter för svensk del i dag med match mot flerfaldiga världs- och Europamästaren Ryssland.

– Vi fortsatte att spela oss till bra lägen matchen igenom, men bränner många avslut. Det måste vi rätta till mot Ryssland om vi ska ha en chans där, säger Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.