Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Sävehof
Bild: Sävehof

Elias Ellefsen á Skipagøtu klar för Sävehof

Toppklubbar i Europa jagade honom – men valet föll på Partille.
Sävehofs herrar har värvat den 17-årige supertalangen Elias Ellefsen á Skipagøtu.
– Elias anses som en av världens största talanger på niometer, säger sportchef Emil Berggren.

Elias Ellefsen á Skipagøtu satte ett rejält avtryck när han ifjol ledde sitt Färöarna till finalen under Europaean Open som spelas under Partille Cup varje år.

Väl i finalen stod 17-åringen för en dominant insats när han satte hela 10 mål mot Sverige och fixade en historisk seger för Färöarna.

Nu återvänder supertalangen till Partille. Under måndagen meddelade Sävehof att man knutit till sig Elias Ellefsen á Skipagøtu.

– Sävehof är väldigt glada och stolta över att ha knutit till oss Elias. Elias anses som en av världens största talanger på niometer, det ska bli väldigt spännande att följa Elias utveckling under sin tid här i Sävehof. Trots sin ungdom så är det en väldigt klok spelare med en fantastisk spelförståelse samtidigt som att han alltid är ett eget hot, säger sportchef Emil Berggren i ett pressmeddelande.

"Den rätta klubben för mig"

Konkurrensen var hård och signaturen ska ha jagats av flera europeiska toppklubbar, men till slut valde han alltså att skriva på för fyra år i Partille.

– Efter diskussioner med tränaren och klubben kände jag att Sävehof är den rätta klubben för mig och min utveckling. Jag ser fram emot att jobba med Apelgren (Michael, tränare i klubben nästa säsong) och Sävehof. Jag är väldigt glad över att få vara en del av klubbens framtida handbollsvisioner, säger Elias Ellefsen á Skipagøtu.

Fakta:

Namn: Elias Ellefsen á Skipagøtu

Född: 2002 i Köpenhamn (Danmark)

Position: Vänsternia/mittnia

Längd: 185 cm

Vikt: 86 kg

Hand: Höger

Elitsäsonger: 0

Klubbar: IK Sävehof, Skanderborg Håndbold, H71

Landskamper: 0 A-landskamper och 17 U-landskamper

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.