Elias Ellefsen á Skipagøtu klar för Kiel

Elias Ellefsen á Skipagøtu lämnar Sävehof.
Från och med sommaren 2023 tillhör han tyska storlaget Kiel.
Det meddelar Partilleklubben i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Ellefsen á Skipagøtu kom till Sävehof för två säsonger sedan, efter att ha upptäckts under landslagsturneringen i Partille cup.

Succén blev omedelbar, niometersspelaren spelade snabbt till sig en ordinarie tröja och satte skräck i motståndarförsvar.

Förra säsongen vann han svenska cupen med klubben och valdes in i Handbollsligans all star-team. Det stannade inte där – Ellefsen á Skipagøtu fick ta emot priset som hela seriens mest värdefulla spelare.

Mittnian har fortsatt att skapa rubriker på internationell nivå, senast under U20-EM i Portugal. Det var med andra ord bara en tidsfråga innan 20-åringen skulle ta nästa steg.

Förra veckan kom uppgifter om att detta steg skulle tas till tyska jätten Kiel. Nu är det hela bekräftat.

ANNONS

”Vi i Sävehof är stolta över att Elias valde oss från första början och att vi hjälpt honom vidare till en toppklubb. Detta är ett kvitto på att vårt sätt att utbilda spelare fungerar”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Får svenska lagkamrater

Färingen har kontrakt med Sävehof över nästa säsong, avtalet med Kiel börjar gälla efter det.

Kiel är en av världens största handbollsklubbar genom alla tider. Laget har vunnit tyska Bundesliga vid hela 22 tillfällen, dessutom har man fyra Champions League-bucklor på cv:t.

I klubben blir han lagkamrat med svenskarna Niclas Ekberg, Karl Wallinius och Erik Johansson.

Ellefsen á Skipagøtu blir den blott tredje spelaren någonsin att gå direkt från Sävehof till Kiel. De andra två är Kim Andersson och Jonas Ernelind.

LÄS MER:Landslagsspelaren Jonas Ernelind dog 34 år gammal – familjen om saknaden

LÄS MER:Elias Ellefsen á Skipagötu om uppväxten på Färöarna

LÄS MER:Charlie Sjöstrand ny krönikör i GP

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS