Ekenman-Fernis showade när Sävehof vann

Efter förlusten i EHF-cupen mot Randers senast var Sävehof tillbaka i vinnarspåret igen när Höör besegrades med 29-24. Stor segerorganisatör: Emma Ekenman-Fernis med sina sju fullträffar. – Skönt att visa att vi kan spela mycket bättre än vad vi presterade senast, säger högersexan till GP.

|

Flera av Sävehofs landslagsspelare har dragits med skador och småskavanker sedan hemma-EM i december. Men inte Emma Ekenman-Fernis. Högersexan, som har lyckats hålla sig skadefri, har fortsatt att leverera i samma takt som tidigare under säsongen.

– Det har känts bra för egen del, men visst, det var så klart tufft, framför allt mentalt, att få tillbaka lusten efter EM. Det blev en urladdning där. Men nu är det bra.

I helgens möte med Randers i EHF-cupen stod 20-åringen, precis som hela Sävehof, förvisso för en medioker prestation. Men mot Höör visade Ekenman-Fernis att den svaga insatsen senast bara var ett undantag för en annars formstark spelare. Med säkert straffskytte och ett par offensiva delikatesser var hon en starkt bidragande orsak till att Sävehof, efter underläge och en tuff start på matchen, kunde ta över och gå till halvtidsvila med 15-12.

– För egen del var detframför allt skönt att få ordning på straffskyttet igen, jag har missat lite där på sistone, säger hon.

"Helt annan energi"

Efter paus kom skåningarna tillbaka målmässigt. Och en bit in i den andra halvleken var Sävehofs ledning ett flertal gånger bara ett måls marginal. Med drygt tio minuter kvar av matchen var ställningen 23-22 i hemmalagets favör - ochHöör var på gång. Då klev Ekenman-Fernis fram igen. Först prickade hon bergsäkert in sitt fjärde straffmål i matchen innan hon med ett kantavslut utökade ledningen till 25-22. Rycket blev avgörande och gästerna lyckades aldrig komma tillbaka.

– Det kändes som att hela laget var revanschsugna efter matchen senast, även om vi kan ännu bättre, framför allt försvarsmässigt, så hade vi en helt annan energi nu än vad vi har haft i tidigare matcher sedan uppehållet.

Slutresultatet skrevs till 29-24 och segern innebär att Sävehof fortsatt är i serieledning.