Ekdahl Du Rietz om framtiden: "Har många planer"

Kim Ekdahl Du Rietz har tidigare sagt att OS sannolikt blir slutet på hans tid i landslaget. Efter uttåget mot Norge hintar han om att det också kan bli det sista han gör i karriären.
– Det skulle kunna bli så, säger han.

ANNONS

Två matcher återstår men drömmen om en semifinalplats är död för svensk del. Förlust 20–23 mot Norge innebar att all chans på medalj försvann på söndagskvällen.

– Jag sa inför turneringen att det skulle vara en jätteöverraskning om vi skulle ta oss till semifinal. När sedan Danmark och Frankrike röjdes undan så öppnades ju allting upp. Det vi har presterat är inte värt en semifinal. Vi har lite mer i oss trots allt. Vi har inte den kapaciteten som vi kunnat begära av oss. Om det hade räckt till semifinal vet jag inte, sade Kim Ekdahl Du Rietz direkt efter uttåget.

ANNONS

Stjärnan hintade inför EM att det sannolikt skulle bli det här mästerskapet och ett eventuellt OS i sommar som han spelar – innan han tackar för sig i blågult.

Efter EM-uttåget öppnade han, i en intervju med Sportbladet, upp för att det till och med skulle kunna vara slutet på handbollskarriären. Kontraktet med klubblaget PSG går ut i sommar. Att spela OS och sedan lägga av är ett alternativ.

Dagen efter Norge-matchen utvecklar vänsternian sina tankar något.

– Det skulle kunna bli så. Men jag har inte fattat något beslut än. Jag håller dörrarna öppna.

"Det känns osannolikt"

Så du skulle lika gärna kunna fortsätta fem år till?

– Nja. Det känns väl osannolikt. Men jag har sagt till mig själv många gånger att jag ska hålla så många dörrar öppna som möjligt och så får vi se vilken väg det blir.

Om det inte blir någon förlängning i PSG, har du någon önskan då om var du skulle vilja spela eller vad du vill göra?

– Jag har många planer. Det har jag alltid. Men det är inget jag vill berätta. Jag håller det för mig själv.

Att återvända till svensk handboll någon gång, hur ser du på det?

ANNONS

– Det har jag väldigt svårt att tro, säger Ekdahl Du Rietz som dagen efter förlusten har försökt lägga besvikelsen bakom sig. Något han säger att han har lättare att göra när det kommer nya matcher nära inpå.

Ungern och Island väntar tisdag respektive onsdag.

– När det är så tajt med matcher på så kort tid försöker jag inte tänka så mycket. Jag tror att jag analyserar mer och bearbetar mer i handbollsvardagen, när man har mer tid på sig.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS