Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kim Ekdahl du Rietz gör sitt sista mästerskap. Bild: DANIEL STILLER

Ekdahl Du Rietz i bättre form än någonsin inför EM

Efter att ha avslutat sin karriär redan som 27-åring är Kim Ekdahl du Rietz tillbaka i handbollen på allvar.
Och enligt honom själv har han mycket att ge i EM.
– Jag är bättre än någonsin nu, säger han.

Handbollslandslaget genomförde på torsdagen första träningspasset inför EM. Den ende som var med senast det var mästerskap på hemmaplan var niometersskytten Kim Ekdahl du Rietz.

– Det är speciellt att spela hemma i Sverige och det ska bli kul att uppleva det igen, säger han.

Men det var nära att det aldrig blev något hemmamästerskap för den rutinerade stjärnan. Sommaren 2017 kom ett besked som överraskade många i handbollsvärlden. Vid 27 års ålder valde det han att avsluta sin karriär helt efter att lusten att spela handboll försvunnit.

Ett drygt år senare återupptog han karriären igen med spel i franska storklubben Paris Saint Germain.

– Jag kan njuta lite mer nu när jag vet att det inte kommer vara för evigt, säger Kim Ekdahl du Rietz.

Comeback i landslaget

Samma höst gjorde han comeback i landslaget och just EM på hemmaplan var en av anledningarna till det beslutet.

– När jag hoppade på landslaget igen var det med siktet inställt på att få spela de här mästerskapen och eventuellt OS 2020, säger han.

Och det är med en bra säsongsstart i ryggen som han finns med i EM-truppen. Hans PSG toppar tabellen efter att ha spelat hem full pott med endast vinster på de 13 första omgångarna.

– Den förra säsongen gick skit men i år har det gått riktigt bra och jag har vänt det till något mycket bättre. Personligen tycker jag att mitt handbollsspel är bättre än någonsin. Jag är mer komplett som spelare och har ett större handbollskunnande nu.

Tillbaka från semester

Vid ett par moment av den två timmar långa träning landslaget genomförde i Rosenlundshallen deltog inte Kim Ekdahl du Rietz utan istället körde han lite mer rehabliknande övningar vid sidan av. Det rör sig dock inte om någon skada utan det handlar om att ta det lugnt.

– Detta är mitt första pass efter två veckors semester som de andra spelarna inte har haft så jag får se upp lite. Men det är ingen fara, säger han.

Han har deklarerat att om Sverige tar sig till OS i Tokyo så kommer det bli hans definitiva avsked i landslaget. Oavsett så blir EM hans sista mästerskap. Kim är dock inte särskilt sentimental kring det hela.

– Jag har ju slutat en gång så det är väl inget konstigare än innan, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.