Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Efter uppbrottet i Sävehof – Larholm klar för ny klubb

Han lämnade Sävehof under uppmärksammade former precis innan säsongstart.
Nu har Jonas Larholm, 37, gjort klart med en ny klubb.

I våras vann han SM-guld med IK Sävehof.

I höst var det tänkt att Jonas Larholm som spelande tränare skulle fortsätta sin resa i Partilleklubben. Men så blev det inte.

Bara dagar innan seriepremiären kommunicerade Sävehof att klubben och Larholm valt att gå skilda vägar.

– Han tycker inte han får ihop det riktigt. Han har nyss blivit pappa med mera och det har blivit för mycket, sa Sävehofs sportchef Emil Berggren till GP strax efter beskedet.

Det var dock inte bara familjesituationen som var anledningen till att Larholm valde att tacka för sig.

Enligt uppgifter till GP ska den nyblivna tränaren ha uppträtt olämpligt i samband med klubbens träningsläger i Spanien i somras, vilket också spelade roll för klubbens beslut.

– Vi har inga kommentarer till vad det är som har hänt. Det vi kan bekräfta är att det har varit en incident som vi har följt upp, en incident som vi har valt att hantera internt. Vi är överens med både herrlag, damlag och styrelsen att sköta det här på det sättet, berättade klubbdirektören Stefan Albrechtson för GP då.

LÄS MER: Jonas Larholm lämnade Sävehof – efter olämpligt uppträdande

Larholm själv kommenterade uppbrottet såhär:

"Jag har inte mer story utan hänvisar till mina ord i pressreleasen. Jag önskar nu ägna mig åt min familj och hoppas media har förståelse för det.", skrev han i ett sms till GP.

Sedan dess har mittnian varit klubblös – men på måndagen stod det klart att han har han gjort klart med en ny arbetsgivare.

LÄS MER: Jonas Larholm lämnar Sävehof – precis innan seriestarten

Larholm har skrivit på för norska Drammen, som tränas av förre storspelaren Kristian Kjelling.

– Mycket glädjande med denna möjlighet att arbeta tillsammans med Kristian och alla spännande spelare och medarbetare i denna traditionsrika klubb med stor potential. Jag ser fram emot att bidra med erfarenhet och kvalitet för att vi tillsammans ska ta nästa steg i utvecklingen mot toppen, säger Larholm till klubbens hemsida.

– Jonas Larholm är en mycket erfaren spelare som många unika egenskaper. Han har en imponerande spelintelligens och han kan utan tvivel tillföra mycket hos oss. Dessutom behärskar han flera olika positioner i både försvars- och anfallsspel. Det här är en spännande värvning och vi ser fram att få Larholm på plats, säger tränare Kjelling.

Kontraktet med Larholm gäller säsongen ut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.