Efter protesten – Önnereds revansch

Önnereds Jessica Ehrnbring var återigen i centrum i derbyt mot BK Heid. Hon satte matchavgörande 21–20 i sista sekunden. – Fantastiskt, säger hon.

ANNONS
|

När BK Heid och Önnered möttes i elitserien på torsdagskvällen föregicks den av lagens senaste möte.

Då stod en domarmiss i centrum.

Heid tilläts inte byta målvakt i samband med att Önnered, som låg under med ett mål, fick straffkast i matchens slutsignal. Önnereds Jessica Ehrnbring gjorde mål och matchen slutade 25–25. Efter att Heids protest godkänts ska matchen nu spelas om vid ett senare tillfälle.

En protest som upprörde Önnered, vilket GP tidigare har skrivit om.

– Det är alltid bitter rivalitet när vi möter Heid, men i kväll kändes det extra mycket säger Jessica Ehrnbring, som åter fick en central roll.

ANNONS

I returmatchen inledde Önnered lysande med en 8–1-ledning, men Heid jobbade sig in i matchen. I paus hade gästernas ledning minskat med fyra bollar vid ställningen 12–8 . Heid krigade vidare och med få minuter kvar av matchtiden stod det lika.

– Vi tog en timeout med 20 sekunder kvar och bestämde att vi skulle ta sista skottet. De skulle inte få en till chans. Och då råkade det vara jag som hade bollen. Vi var värda den här vinsten, säger Jessica Ehrnbring.

ANNONS