Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Efter mardrömstrenden – Önnered redo för tuff säsongsavslutning

Önnereds HK har vänt en tuff förlusttrend – men än kan Tommy Atterhälls lag inte andas ut.
– Alla matcher är viktiga men det finns matcher som är lite viktigare. Det här är en sån match, säger tränaren inför måndagens möte med Eskilstuna Guif.

Efter åtta raka förlusten har det vänt för Önnered och laget har två raka segrar i ryggen (över Varberg och Redbergslid).

Men Önnered är fortfarande ett lag i pressat läge. Med åtta matcher kvar av grundserien ligger laget elva i tabellen, med tre poäng upp till tiondeplatsen som betyder säkrat spel i Handbollsligan även nästa säsong utan att behöva kvala.

– Jag tror och hoppas verkligen att vi är i ingenmansland när säsongen är över, säger ÖHK-tränaren Tommy Atterhäll och fortsätter:

– Vi har haft en del skador men har fått tillbaka spelare och har högre konkurrens på träningarna nu. Det blir en nivåskillnad och det ställs på sin spets och vi har fler alternativ att välja på. Jag tror de här två segrarna har stärkt gruppen jättemycket. En grupp med åtta raka förluster ... då är det inte alltid lika roligt att komma ner till träningarna och göra jobbet. Men nu är det lättare och roligare.

Mellegård en extra krydda

På måndagen gästar Önnered Eskilstuna Guif, som precis som Önnered just nu ligger på kvalplats.

– Alla matcher är viktiga men det finns matcher som är lite viktigare. Det här är en sån match. Här gäller det verkligen att vi vinner de rätta matcherna. Sen är det aldrig fel om vi kan ta några bonuspoäng också, säger Atterhäll.

Till matchen mot Guif är lagets nyförvärv, hemvändande Pontus Mellegård som lånas in från RIK säsongen ut, med i truppen.

– Det är en härlig injektion hos oss, Jag tror hans spelstil passar bra hos oss så han blir väl en liten krydda till det vi redan har. Vi tror fortfarande på våra spelar men att få in en spelare med sån erfarenhet är alltid bra.

LÄS MER: Önnered lånar in – från Redbergslids IK

Mellegård var säsongen 2017/2018 en av Aranäs bästa spelare och lagets näst bästa målskytt med 105 mål. Därefter lämnade han för RIK men där har han inte riktigt fått det att stämma och har den här säsongen stått för 12 mål på 23 matcher och lånas nu alltså ut till moderklubben.

– Han har varit med ett tag och har varit med i hetluften och har en härlig spelstil där han inte ber om ursäkt för att han är på banan, säger Atterhäll om sitt nyförvärv.

Önnereds tabelläge inför matchen mot Guif:

---

9. Redbergslid, 24 poäng

10. Hallby, 17

---

11. Önnered, 14

12. Helsingborg, 12

13. Guif, 11

---

14. Varberg, 6

Lag 1-8 når slutspel, för lag 9-10 är säsongen över efter slutspelet, lag 11-13 får kvala för att klara sig kvar i högsta serien och lag 14 trillar ur Handbollsligan.

Åte

rstående matcher för Önnered:

17 februari: Eskilstuna Guif (b)

21 februari: Alingsås (h)

26 februari: Hallby (b)

3 mars: Sävehof (h)

6 mars: Ystads IF (h)

10 mars: Skövde (b)

13 mars: Kristianstad (b)

17 mars: Helsingborg (h)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.