Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Efter chockförlusten: Ida Odén gör comeback

Hon skulle förstärka Sävehofs trupp i höst. Men redan på torsdag är Ida Odén tillbaka i spel. - Jag kommer ta vara på varje minut jag får, säger hon till GP.

För drygt ett år sedan meddelade en av Sävehofs största genom tiderna Ida Odén att hon lägger av med handbollen. En graviditet senare är hon tillbaka på planen när Sävehof möter Lugi i semifinal på torsdagen. GP avslöjade tidigare i våras att hon skulle förstärka Sävehof till hösten, men nu spelar hon alltså redan den här säsongen. 

- Det har kännts bra när jag har tränat. Sen är det en bit kvar till var jag har varit tidigare. Men kroppsmässigt känns det bra. 

Beslutet att göra comeback redan under den här säsongen har växt fram de senaste veckorna, när Ida Odén i stort sett tränat fullt med resten av laget, samtidigt som hon fungerat som hjälptränare. 

- Det spelade ingen roll att de förlorade första semin, vi hade pratat om det ändå. Jag kommer vara väldigt laddad. Jag vill göra det för att hjälpa tjejerna som har kämpat hela året för detta, säger hon.

29-åringen känner sig fysiskt redo för att spela de avgörande matcherna mot Lugi kommade veckor. 

- Kroppen har varit med om en resa - men jag känner igen den. Sen är det svårt att veta var man står. Det är en sak på träning och en annan sak på match. Det är huvudsakligen de andra som ska spela, säger hon. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.