Samuel Lindberg och Benjamin Helander stannar i Alingsås.
Samuel Lindberg och Benjamin Helander stannar i Alingsås. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Duon förlänger med Alingsås HK

Alingsås HK:s kantnycklar Benjamin Helander och Samuel Lindberg förlänger med klubben.
– Det är den bästa miljön för mig att fortsätta utvecklas i, säger Lindberg till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Benjamin Helander på vänsterkanten och Samuel Lindberg på högerkanten är två an nycklarna i serieledande Alingsås spel och har tillsammans stått för 39 mål på sju matcher så här långt i Handbollsligan.

Nu har de båda 21-åringarna bestämt sig för att stanna i klubben till 2022.

Samuel Lindberg och Benjamin Helander har skrivit nya avtal med AHK. Foto: Bobby Bannister

Lindberg och Helander förlänger med AHK

Två snabbfotade artister, publikfavoriter och 21-åriga måltjuvar stannar i Alingsås HK. Såväl högersexan Samuel Lindberg som vänsterditon Benjamin Helander har skrivit på för Handbollsligans serieledare till och med våren 2022.

Säsongen har nyligen dragit igång, men Alingsås HK är sin vana trogen med att bygga långsiktigt. Två nyckelspelare har nu signerat nya kontrakt som gör att de kommer att dra på dig den blåa tröjan även kommande två säsonger.

ANNONS

Det handlar om kantspelarna Samuel Lindberg och Benjamin Helander, som båda har flera år i klubben bakom sig.

Lindberg gör sin fjärde säsong i Handbollsligan och har vuxit ut till en publikfavorit i Estrad Alingsås genom sina känsloyttringar och många mål.

– Jag är inte färdig i min utveckling och jag tycker att det här är den bästa miljön för mig att fortsätta utvecklas i, säger Lindberg, som just nu gör sin fjärde säsong i klubben, till klubbens hemsida.

Helander kom till Alingsås 2014:

– Jag behöver fler minuter, matcher och säsonger i Handbollsligan för att bli än bättre handbollsspelare och då är Alingsås HK den perfekta klubben, säger han.

AHK-tränaren Mikael Franzén är nöjd med förlängningarna:

– De betyder mycket för oss. Det är två unga spelare som ständigt vill utvecklas – och också gör det, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS