Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nina Dano, IK Sävehof. Bild: MATHIAS BERGELD

Dundrande Dano redo för större roll

Hon var målbäst i premiären.
Nu ska Nina Dano, 19, ta mer ansvar i Sävehof.
– Det känner jag mig redo för, säger Dano.

Det var ett Sävehof med mängder av nya spelare som sprang ut på planen i premiären mot Skuru. Nyförvärv hade hämtats in. Juniorer hade flyttats upp.

– Det var nervöst. Det är det alltid. Både att det var mot Skuru och att det var seriepremiär. Och nästan ett helt nytt lag. Man såg ju när vi sprang in att det var hälften debutanter, säger Nina Dano.

Men trots att det var mycket nytt i gulsvart så visade laget ingen som helst tendens till att samspelet inte fanns där. Segersiffrorna skrevs till hela 31–20 och Sävehof fick därmed en superstart på säsongen.

– Det var riktigt kul att se att det sitter så bra som det gör trots att det är premiär. Vi står bra bakåt. Har bra målvaktsspel och framåt sätter vi våra bollar, säger Dano.

Redo för mer ansvar

Om målvakterna Sofie Börjesson och Wilma Kroon Andersson briljerade bakåt så var det 19-åriga Dano som visade vägen framåt. Sex mål blev det totalt i matchen vilket var bäst i Sävehof tillsammans med Ida Staxen Lagerbon.

Dano flög högt.

Dano sköt hårt.

Dano sköt skarpt.

– Det gick bra för mig i dag. Jag vet inte ... Jag bara körde och hade en bra känsla.

I fjol fanns det betydligt mer erfarenhet i Sävehofs niometersuppsättning betydligt än vad det gör i år. Spelare som Johanna Ahlm och Elin Hallagård har försvunnit vilket lämnar tomrum för andra att fylla.

Det tomrummet fyller gärna Nina Dano.

– I år tror jag att jag kanske kommer få lite mer ansvar – att spelet bygger lite mer på mig. Det känner jag mig redo för och det ska bli väldigt kul att bli en av de bärande spelarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.