Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dubbla olyckan: Förlust och inbrott i bussen

Sävehof hade dubbel olycka mot Lugi: Efter en stark insats brände Partillelaget en straff i sista sekunden och missade chansen att ta kvartsfinalen till förlängningen. Dessutom gjorde någon inbrott i deras buss under matchen. – Sådant tror man ju inte ska hända, säger Magnus Johansson till GP.

Sävehof och Lugi har inlett kvartsfinalserien med två mycket täta matcher.

Det tredje mötet mellan lagen blev inget undantag.

Det var jämnt hela vägen men i den andra ryckte Lugi lite. Då svarade Sävehof direkt och till slut krävdes det en mycket dramatisk avslutning för att skilja lagen åt.

Med en man mer bombade Niclas Fingren in 24-24 med två minuter och 11 sekunder kvar och i anfallet efter räddade Per Sandström avslutet från Zoran Roganovic.

Det gav Sävehof ett gyllene läge att rycka åt sig ledning i den sista minuten. Men i stället för avslut blåstes man av för ett tekniskt fel.

– Vi väntade på frikast när Johan Fagerlund går upp. Sedan släppte han bollen så den studsade på Olle innan han plockade upp den igen, så det var ingen dubbelstuds, säger tränaren Magnus Johansson.

– Så jag fattade inte alls vad som hände. Men jag har inte sett situationen igen efteråt.
Lugi gick upp i anfall och efter en timeout satte Simon Jeppsson 25-24 till hemmalaget med sju sekunder kvar.

Sävehof tog direkt timeout. Innan man satte upp matchens sista anfall.

Olle Forsell Schefvert fick bollen och släppte smart till Johan Fagerlund som sökte skott vid linjen men trycktes till och domarna dömde straff med 60.00 på klockan.

Victor Ottosson klev fram för att ta matchen till förlängning. Ottosson sköt straffen lågt till höger men målvakten Torbjörn Sittrup-Bergerud räddade med foten.

– Det var segt så klart och lite marginalerna på fel sida. Men vi gjorde en förbannat bra match och jag är jäkla stolt över killarna, säger Johansson.

Förlusten innebär underläge 1-2 i matcher för Sävehof som nu är pressat att vinna på måndag i Partille.

– Det är inte över än. Nu ska fylla Partillebohallen och ge dem en ordentlig match på måndag, säger Johansson.

Som om förlusten inte var nog hade Sävehof dessutom inbrott i sin buss under matchen.

– När vi kom ut så hade någon slagit sönder hela rutan där fram. Jag vet inte exakt vad som är taget men de kan ha fått med sig någon väska och chaffeurens saker, säger Johansson.

– Bussen stod på ett inhängnat område så något sådant tror man ju inte ska hända där.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.