Dubbla Göteborgskrossar – Nasser med makalös räddningsprocent

Både slutspelet och kvalet bjöd på krossar från Göteborgslaget på torsdagen – både Sävehof och Heid vann sina matcher komfortabelt. Kvällens stjärna? Heid-målvakten Miranda Nasser, som i första halvlek räddade 85 procent av skotten hon fick mot sig.

|

Sävehof körde över VästeråsIrsta i Partille arena i den första kvartsfinalen. När det var dags för kvartsfinal två – på bortaplan den här gången – gjorde Partille-laget precis samma sak.

Seriesegraren gick ifrån till 5–1 och släppte sedan inte in hemmalaget. I paus var ställningen 16–10 men The Blomst såg trots ledningen förbättringspotential.

– Vi måste bli lite skarpare, vi har tappat lite bollar och så, så det kan vi absolut förbättra, säger Sävehofskytten till C more.

Ledningen som var sex mål stor i paus utökades stadigt under andra halvlek och när matchen blåstes av skilde det 14 mål mellan laget (35–21) – en ny kross alltså och Sävehof leder med 2–0 i matcher.

– Vi har bra kontroll på dem hela matchen och vi gör det svårt för dem, det är gött, konstaterar Jamina Roberts efter matchen.

Nasser storspelade

Ska man prata kross ska man också prata om det som hände samtidigt i Heidhallen. Efter förlust i första kvalmötet mot Aranäs utjämnade Heid kvalserien. Hemmalaget körde över gästerna i första halvlek och ledde med 14–4 i paus – och Göteborgarna kan tacka Miranda Nasser för det. Målvakten räddade makalösa 11 av 13 skott i första halvlek (85 procent) och hälften av straffarna.

– Hon är fantastiskt! Hon har visat hela säsongen att hon är en av ligans bästa målvakter och steppar upp när det väl gäller, säger Heids Ebba Lundstedt till C more.

Efter paus fortsatte Nasser att storspela, hon landade till slut på en räddningsprocent på 64, och hennes lagkamrater öste in mål framåt. Matchen slutade 29–14.