Dramatisk avslutning när RIK fick oavgjort mot Guif

Det blev dramatiskt när Redbergslid tog emot Guif. Hemmalaget hämtade upp underläge och var nära segern innan Guif satte slutresultatet.
– Hade vi gjort det sista målet hade det känts mer positivt men nu känns det nästan som en förlust, säger RIK:s lagkapten Tobias Johansson.

|

I måndags inkasserade Redbergslid första förlusten för säsongen. Det blev en knapp sådan då vice svenska mästarna Alingsås vann med 29–28 i Scandinavium. På fredagskvällen skulle de helvita försöka revanschera sig då Guif kom på besök från Eskilstuna.

Guifs niometersskytt Eric Johansson hade stått för 31 mål och därmed flest av alla i Handbollsligan inför matchen.

Just Eric Johansson fick en bra start med två mål under matchens första tre minuter då gästerna tog ett tidigt initiativ. Lagen höll dock jämna steg och i Redbergslid öppnade Oskar Ysander med tre mål.

– Vi kommer in snett på det och blir krampaktiga hela första halvlek, säger RIK:s lagkapten Tobias Johansson.

Vid ställningen 13-9 i Guifs favör bytte Redbergslid målvakt då Tony Heeringson kom in istället för Kristian Zetterlund, som gjort succé i de inledande matcherna men som haft det tufft här. Då var det nio minuter till paus.

Ysander utvisad – då vakade kaptenen

Heeringson fick en bra start och hans inledande räddningar bidrog till att Redbergslid klarade av Oskar Ysanders 2x2-minutersutvisning lindrigt strax därpå. Guifs ledning hade krympt till 16-14 i halvtid.

Guif behöll kommandot i inledningen av den andra halvlek och Redbergslid hade det svårt både bakåt och framåt. De rödtröjade gästerna från Eskilstuna såg ut att ha fullständig kontroll på händelserna. Oskar Ysander åkte på sin tredje tvåminutersutvisning och blev därmed utvisad, vilket gjorde uppförsbacken än brantare.

Då vaknade Redbergslids lagkapten Tobias Johansson på riktigt. Några snabba mål från honom samtidigt som försvarsspelet förbättrades och Zetterlund kom tillbaka i målet gjorde att RIK kunde skapa kontakt igen inför de avslutande tio minuterna då ställningen var 24-25.

– Vi får ganska bra utdelning på försvaret och gör några mål på rad, säger Tobias Johansson som totalt stod för tio mål i matchen.

Redbergslid tog sig ikapp. Redbergslid tog sig förbi. Det blev dramatiskt och ställningen var 28-28 inför den sista minuten. Först tog Guif en time out i anfall som inte resulterade, varpå RIK gjorde likadant inför deras anfall. Melker Norrman fick in en ledningsboll men Guif kvitterade med matchens sista kast. Slutresultatet blev oavgjort 29-29.

– Hade vi gjort det sista målet hade det känts mer positivt men nu känns det nästan som en förlust, säger Tobias Johansson.