Dramatik när Sävehof vann: "Möjligt att den var inne"

Kristianstad hade en boll inne och såg ut att ta ledningen med två mål i slutet. Men domarna dömde bort målet.… – Domaren sa att den inte var inne så jag kör på det, säger Johanna Bundsen.

ANNONS
|

Sävehof tog ledningen genom Ida Odén men tappade ledningen mot Kristianstad som enkelt kom till lägen efter lägen. Henrik Signell fick nog på sin tränarbänk och skrek efter timeout.

– Det är kämpigt för oss nu. Det är väldigt mycket upp och ner i prestationerna, vi blandar bra och mindre bra insatser. Men det är bara att acceptera att vi är inne i den här perioden och det går inte riktigt som vi vill. Det har varit väldigt intensivt med matcher och det kostar mycket rent mentalt, säger Signell.

Att matcherna i Champions League har kostat på spelarna är något som Jamina Roberts vittnar om.

ANNONS

– Till de matcherna är det mycket lättare att tagga till. Det borde inte vara några problem att tagga till här men det blir lite slentrian. Man laddar så hårt för matcherna i Europa och sedan ska man försöka ladda om till matcher och träningar här.

Segern mot Kristianstad kan Sävehof tacka Emma Fernis som gjorde tio mål. Efter matchen öste Henrik Signell beröm över sin målmaskin.

– Det är starkt av henne att leverera gång på gång. Hon har en väldigt hög lägstanivå och är viktig för vårt lag.

Sävehof får även tacka domarna för segern. Kristianstad hade ledningen med 28-27 när Martina Weisenbilderova drog iväg ett skott som tydligt var över mållinjen. Istället kunde Sävehof kontra och kvittera genom Linnea Pettersson.

– Det var lite darrigt där i slutet men jag lyckades hålla bollen utanför målet, säger Johanna Bundsen.

Var bollen verkligen utanför?

– Domaren sa att den inte var inne så jag kör på det ...

Henrik Signell och Jamina Roberts var desto mer benägna att erkänna att bollen var över linjen.

– Det såg väl nästan ut så. Det är möjligt att den var inne, säger Signell med ett leende.

ANNONS

– Den var inne, säger Roberts.

Jamina Roberts fick även avgöra för Sävehof med matchens två sista mål – skönt för Roberts som fortfarande har problem med sitt ena knä.

– Jag har ju strumpan och ett skydd under. Det har ändå gått över förväntan och jag har kunnat spela hyfsat mycket. Men jag blir ju trött. Det känns på uppvärmningen innan jag är varm. Då är det inte så skönt, det brukar krävas ett par minuter och går oftast bra, säger hon.

Skönt att vinna?

– Ja! Fy fan! Innan har det ju varit lugnt, vi vet att vi vinner, alla andra lag vet att vi vinner, alla väntar på att vi ska vinna. Men efter plumpen mot Västerås så fick jag känslan "Fan, inte nu igen". Vi visar att vi är mänskliga och gör vi inte det hårda jobbet så förlorar vi.

ANNONS